Sesam stir-fry en paarse koolrabi
Met palmkool & tempeh
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 theelepel(s) chilivlokken
- 1 stuk(s) koolrabi
- 0.25 stuk(s) limoen
- 150 gram palmkool
- 1 milliliter sesamolie
- 100 gram sobanoedels
- 1 eetlepel(s) sojasaus
- 90 gram tempeh
- 0.5 theelepel(s) chilivlokken
- 1 stuk(s) koolrabi
- 0.5 stuk(s) limoen
- 300 gram palmkool
- 2 milliliter sesamolie
- 200 gram sobanoedels
- 2 eetlepel(s) sojasaus
- 180 gram tempeh
- 0.75 theelepel(s) chilivlokken
- 2 stuk(s) koolrabi
- 0.75 stuk(s) limoen
- 450 gram palmkool
- 3 milliliter sesamolie
- 300 gram sobanoedels
- 3 eetlepel(s) sojasaus
- 265 gram tempeh
- 1 theelepel(s) chilivlokken
- 2 stuk(s) koolrabi
- 1 stuk(s) limoen
- 600 gram palmkool
- 4 milliliter sesamolie
- 400 gram sobanoedels
- 4 eetlepel(s) sojasaus
- 360 gram tempeh
Benodigdheden
- vergiet
- 1 kookpan
- mandoline of kaasschaaf
- wok
- koksmes
- snijplank
- mengkom
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Gemaksbox Vega
Vanaf 46.00 per weekTip
Stir-fry is een van oorsprong Chinese kooktechniek waarbij de ingrediënten in hele hete olie knapperig worden gebakken.
Chef-kok Ruud
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels.
Maak de koolrabi schoon, maar gooi het verwijderde lof niet weg. Schaaf of snijd de koolrabi in dunne plakjes. Maak in een kom een dressing van sesamolie, sojasaus, rasp en sap van de limoen, peper/ chilivlokken en zout. Leg de plakjes koolrabi in de dressing om te marineren.
Snijd de tempeh in dunne reepjes. Was de palmkool. Snijd de palmkool en het lof van de koolrabi in reepjes van 1 cm.
Kook de noedels 6 minuten. Verwarm een wok met een scheutje olie en bak de tempeh in 3-4 goudbruin. Haal de tempeh uit de pan en wok daarna de reepjes palmkool en koolrabiloof 3-5 minuten. Giet de noedels af en voeg toe aan de wok. Voeg ook de tempeh weer toe.
Voeg nu de gemarineerde koolrabi en de dressing toe. Meng het geheel, proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de noedels met groenten en tempeh over de borden.