Seizoensbox | Zuppa di Pesce
Vis

Seizoensbox | Zuppa di Pesce

met bonen en boerenkool

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 milliliter basilicum crème
  • 0.5 gram boerenkool
  • 120 gram bonenmix
  • 200 milliliter bouillon
  • 100 gram kabeljauw
  • 100 gram orzo
  • 275 milliliter passata
  • 1 stuk(s) prei
  • 1 milliliter basilicum crème
  • 0.5 gram boerenkool
  • 240 gram bonenmix
  • 400 milliliter bouillon
  • 200 gram kabeljauw
  • 200 gram orzo
  • 550 milliliter passata
  • 1 stuk(s) prei
  • 2 milliliter basilicum crème
  • 0.5 gram boerenkool
  • 360 gram bonenmix
  • 600 milliliter bouillon
  • 300 gram kabeljauw
  • 300 gram orzo
  • 825 milliliter passata
  • 2 stuk(s) prei
  • 3 milliliter basilicum crème
  • 0.5 gram boerenkool
  • 480 gram bonenmix
  • 800 milliliter bouillon
  • 400 gram kabeljauw
  • 400 gram orzo
  • 1100 milliliter passata
  • 2 stuk(s) prei

Benodigdheden

  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • maatbeker
  • soeppan

Weetje

De Fransen hebben bouillabaisse uit Marseille als wereldberoemde vissoep. De Italianen hebben hun eigen Romaanse variant: ‘Zuppa di Pesce alle romana’. Een zeer smakelijke vissoep met de Italiaanse twist van tomaat. De Italianen maken hem echter iets eenvoudiger dan in Frankrijk.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm in een soeppan de benodigde hoeveelheid bouillon. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken in het vergiet.

Stap 2

Voeg de passata en de orzo toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.

Stap 3

Snijd de prei in fijne ringetjes en spoel schoon. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.

Stap 4

Voeg de prei en boerenkool toe en laat 5 minuten rustig pruttelen.

Stap 5

Voeg ten slotte de bonen en de vis toe en laat nog 3-5 minuten koken tot de vis gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de soep over diepe borden en sprenkel een beetje basilicumcrème erop.