
Seizoensbox | Zuppa di Pesce
met bonen en boerenkool
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 stuk(s) basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 120 gram bonenmix
- 200 mililiter bouillon
- 100 gram kabeljauw
- 100 gram orzo
- 275 mililiter passata
- 1 stuk(s) prei
- 1 stuk(s) basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 240 gram bonenmix
- 400 mililiter bouillon
- 200 gram kabeljauw
- 200 gram orzo
- 550 mililiter passata
- 1 stuk(s) prei
- 2 stuk(s) basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 360 gram bonenmix
- 600 mililiter bouillon
- 300 gram kabeljauw
- 300 gram orzo
- 825 mililiter passata
- 2 stuk(s) prei
- 3 stuk(s) basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 480 gram bonenmix
- 800 mililiter bouillon
- 400 gram kabeljauw
- 400 gram orzo
- 1100 mililiter passata
- 2 stuk(s) prei
Benodigdheden
- vergiet
- snijplank
- mes
- maatbeker
- soeppan
Weetje
De Fransen hebben bouillabaisse uit Marseille als wereldberoemde vissoep. De Italianen hebben hun eigen Romaanse variant: ‘Zuppa di Pesce alle romana’. Een zeer smakelijke vissoep met de Italiaanse twist van tomaat. De Italianen maken hem echter iets eenvoudiger dan in Frankrijk.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm in een soeppan de benodigde hoeveelheid bouillon. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken in het vergiet.
Voeg de passata en de orzo toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de prei in fijne ringetjes en spoel schoon. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.
Voeg de prei en boerenkool toe en laat 5 minuten rustig pruttelen.
Voeg ten slotte de bonen en de vis toe en laat nog 3-5 minuten koken tot de vis gaar is. Kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en sprenkel een beetje basilicumcrème erop.