Seizoensbox | Winterse ovenschotel
Vlees

Seizoensbox | Winterse ovenschotel

met salade van veldsla

  • 30 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 25 gram belegen kaas
  • 0.5 gram bloem
  • 0.5 eetlepel(s) boter
  • 12.5 gram gepelde walnoten
  • 1 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 0.5 theelepel(s) honing
  • 150 gram kalkoendijfilet
  • 200 gram knolselderij
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 25 gram veldsla
  • 100 mililiter volle melk
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 50 gram belegen kaas
  • 1 gram bloem
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 2 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 1 theelepel(s) honing
  • 300 gram kalkoendijfilet
  • 400 gram knolselderij
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) prei
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 50 gram veldsla
  • 200 mililiter volle melk
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 75 gram belegen kaas
  • 1.5 gram bloem
  • 1.5 eetlepel(s) boter
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 3 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 1.5 theelepel(s) honing
  • 450 gram kalkoendijfilet
  • 600 gram knolselderij
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) prei
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 75 gram veldsla
  • 300 mililiter volle melk
  • 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 100 gram belegen kaas
  • 2 gram bloem
  • 2 eetlepel(s) boter
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 4 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 2 theelepel(s) honing
  • 600 gram kalkoendijfilet
  • 800 gram knolselderij
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) prei
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 100 gram veldsla
  • 400 mililiter volle melk
  • 4 eetlepel(s) witte wijnazijn

Benodigdheden

  • bakpan
  • mandoline
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • salade kom
  • rasp
  • bakblik of ovenschaal
  • garde

Tip

Een mandoline is een groenteschaaf. Heel handig voor in de keuken om dunne plakjes of sliertjes te maken van je groenten. Maar niet iedereen heeft er een. Natuurlijk kun je gewoon een scherp mes gebruiken om dunne plakjes van de knolselderij te snijden.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de aardappelen. Was de sla en de aardappelen. Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakken en kook ze 8 minuten. Snijd de kalkoendijfilet in blokjes en kruid met peper en zout. Verwarm een bakpan met een scheutje olijfolie en bak de kalkoen 4-6 minuten op een hoog vuur. Rasp de kaas.

Stap 2

Snijd de prei in schuine ringen en spoel schoon. Maak de knolselderij schoon en snijd er met een mandoline dunne plakken van. Leg de knolselderij, prei en kalkoen in de ovenschaal. Giet de aardappelen af en leg ze erbij.

Stap 3

Smelt boter in een steelpannetje. Voeg bloem toe en roer tot het is opgelost. Laat even pruttelen en voeg na 3 minuten al roerend de melk en Proven├žaalse kruiden toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4

Schenk de roux over de groenten en meng goed. Strooi de kaas over het gerecht voor een lekker krokant korstje. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten mooi goudbruin.

Stap 5

Maak in de saladekom een snelle dressing van witte wijnazijn, olijfolie, mosterd en honing. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng de dressing met veldsla en walnoten.

Stap 6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.