Seizoensbox VG| Flower sprouts met tagliatelle, pastinaak
Vegan

Seizoensbox VG| Flower sprouts met tagliatelle, pastinaak

en truffel

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 75 gram flower sprouts
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 1 eetlepel(s) kookvocht
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram pastinaak
  • 50 gram plantaardige kaas
  • 0.25 pot(ten) truffel
  • 100 gram volkoren tagliatelle
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 150 gram flower sprouts
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 2 eetlepel(s) kookvocht
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram pastinaak
  • 100 gram plantaardige kaas
  • 0.5 pot(ten) truffel
  • 200 gram volkoren tagliatelle
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 225 gram flower sprouts
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 3 eetlepel(s) kookvocht
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 450 gram pastinaak
  • 150 gram plantaardige kaas
  • 0.75 pot(ten) truffel
  • 300 gram volkoren tagliatelle
  • 1 stuk(s) citroen
  • 300 gram flower sprouts
  • 800 milliliter groentebouillon
  • 4 eetlepel(s) kookvocht
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 600 gram pastinaak
  • 200 gram plantaardige kaas
  • 1 pot(ten) truffel
  • 400 gram volkoren tagliatelle

Benodigdheden

  • kopje
  • dunschiller
  • 2 kookpannen
  • staafmixer
  • steelpan
  • koksmes
  • snijplank
  • 1 hapjespan
  • maatbeker
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Flower sprouts, heb je ze al gezien? Ze zijn vrij nieuw. Deze kooltjes zijn een kruising tussen spruitjes en boerenkool, ze hebben het goede van allebei die groenten. Slechts licht bitter en met een heerlijke bite. En ook nog eens super gezond.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1

Breng twee kookpannen met water en een snufje zout aan de kook, één voor de spruitjes en één voor de pasta. Verwarm in een steelpan de aangegeven hoeveelheid bouillon voor de pastinaaksaus.

Stap 2

Schil de pastinaak en snijd in gelijke, kleine blokjes. Kook de blokjes pastinaak in 8-10 minuten gaar in de bouillon. Let op, kook met deksel op de pan i.v.m. droogkoken. Pureer met de staafmixer tot een mooie saus.

Stap 3

Maak de flower sprouts schoon door de slechte blaadjes te verwijderen. Snijd grote flower sprouts doormidden. Kook ze in 2-3 minuten beetgaar.

Stap 4

Kook de pasta in 2-3 minuten beetgaar. Verwarm nu ook de hapjespan en giet de pastinaaksaus erin.

Stap 5

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op. Voeg de pasta en de flower sprouts toe aan de hapjespan. Rasp er de helft van de truffel over. Proef en kruid met peper en zout. Voeg eventueel nog een beetje kookvocht toe om het gerecht wat smeuïger te maken.

Stap 6

Verdeel de pasta over de borden en strooi er geraspte, plantaardige kaas over. Rasp er als laatste wat citroen en de overgebleven truffel over.