Seizoensbox VEGAN | Zoete aardappelpuree met witte koolsalade
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Zoete aardappelpuree met witte koolsalade

en pompoenburger

  • 5 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 1 stuk(s) chioggia biet
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 2 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 2 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 25 mililiter plantaardige yoghurt
  • 1 stuk(s) pompoenburger
  • 15 gram rozijnen/walnoten topping
  • 25 gram winterpostelein
  • 75 gram witte kool
  • 200 gram zoete aardappel
  • 6 theelepel(s) agave siroop
  • 2 stuk(s) chioggia biet
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 4 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 50 mililiter plantaardige yoghurt
  • 2 stuk(s) pompoenburger
  • 30 gram rozijnen/walnoten topping
  • 50 gram winterpostelein
  • 150 gram witte kool
  • 400 gram zoete aardappel
  • 9 theelepel(s) agave siroop
  • 2 stuk(s) chioggia biet
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 6 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 75 mililiter plantaardige yoghurt
  • 3 stuk(s) pompoenburger
  • 45 gram rozijnen/walnoten topping
  • 75 gram winterpostelein
  • 225 gram witte kool
  • 600 gram zoete aardappel
  • 12 theelepel(s) agave siroop
  • 2 stuk(s) chioggia biet
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 8 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 8 eetlepel(s) plantaardige witte wijnazijn
  • 100 mililiter plantaardige yoghurt
  • 4 stuk(s) pompoenburger
  • 60 gram rozijnen/walnoten topping
  • 100 gram winterpostelein
  • 300 gram witte kool
  • 800 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • bakpan
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • salade kom
  • kom
  • rasp
  • pureestamper

Tip

De bieten kun je natuurlijk het makkelijkste in dunne plakjes snijden met een mandoline. Heb je die niet, gebruik dan een kaasschaaf, dunschiller of een goed scherp mes.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd in vieren en kook 15-20 minuten. Als je een vork er gemakkelijk doorheen kunt prikken zijn ze gaar.

Stap 2

Schil de bieten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes 15 minuten in een kom met de witte wijnazijn en agavesiroop en meng goed. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snijd zoveel van de kool af als dat je nodig hebt. Snijd in zo dun mogelijke repen en leg in een saladekom. Snipper de ui. Was de winterpostelein en snijd grof.

Stap 3

Doe de gemarineerde bieten bij de kool en voeg de hangop, mosterd en een snufje zout toe en meng goed.

Stap 4

Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit de ui glazig. Leg de pompoenburger erbij en bak in 2-4 minuten per kant mooi bruin.

Stap 5

Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng ┬ż van de winterpostelein door de zoete aardappelpuree.

Stap 6

Schep de zoete aardappelpuree op een bord en schep de witte koolsalade erop. Leg de pompoenburger op de salade en maak het gerecht af met de noten-rozijnenmix en de achtergehouden winterpostelein.