Seizoensbox VEGAN | Winterstamp
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Winterstamp

met geroosterde pompoen

  • 15 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 stuk(s) kabocha pompoen
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 20 gram notenmix
  • 3 stuk(s) tempehsticks
  • 15 gram tijm
  • 75 gram winterpostelein
  • 0.5 stuk(s) kabocha pompoen
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 40 gram notenmix
  • 6 stuk(s) tempehsticks
  • 20 gram tijm
  • 150 gram winterpostelein
  • 1 stuk(s) kabocha pompoen
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 50 gram notenmix
  • 9 stuk(s) tempehsticks
  • 25 gram tijm
  • 225 gram winterpostelein
  • 1 stuk(s) kabocha pompoen
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 60 gram notenmix
  • 12 stuk(s) tempehsticks
  • 30 gram tijm
  • 300 gram winterpostelein

Benodigdheden

  • dunschiller
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper
  • bakblik of ovenschaal

Weetje

Hoewel de aardappel oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt groeit de plant hier erg goed. En Nederlanders zijn dol op aardappelen. Gemiddeld eten we elk jaar 81 kilo aardappelen per persoon. Dat is ongeveer twee winkelwagens vol aan aardappelen. Voor een aardappelstamppot hebben kruimige aardappelen de voorkeur, omdat die minder lang hoeven te koken en mooi uit elkaar vallen. Dus dat is lekker makkelijk stampen.

Inkoper Maaike

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 2cm. Maak de pompoen schoon en snijd in halve manen. Was de winterpostelein en laat goed uitlekken.

Stap 2

Leg de pompoen in een ovenschaal en meng naar smaak met olijfolie, peper en zout. Leg de helft van de takjes tijm bij de pompoen en bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Stap 3

Kook ondertussen de aardappelblokjes in 10-12 minuten gaar.

Stap 4

Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak de tempeh medaillons krokant in 2-4 minuten per kant. Hak de nootjes grof, samen met nog wat tijm naar smaak.

Stap 5

Hak de winterpostelein grof. Giet de aardappelen af en stamp fijn, samen met de winterpostelein en de mosterd.

Stap 6

Verdeel de stamppot over de borden. Leg hierop een paar plakken pompoen en serveer samen met de krokante tempeh medaillons. Garneer met de gehakte nootjes en tijm.