Seizoensbox VEGAN | Winterse ovenschotel
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Winterse ovenschotel

met salade van veldsla

  • 25 min voorbereidingstijd
  • 30 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 0.5 theelepel(s) agave siroop
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 12.5 gram gepelde walnoten
  • 100 mililiter havermelk
  • 1 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 200 gram knolselderij
  • 0.5 theelepel(s) mosterd
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 25 gram plantaardige kaas
  • 0.5 stuk(s) prei
  • 200 gram vastkokende aardappelen
  • 25 gram veldsla
  • 1 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 200 mililiter havermelk
  • 2 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 400 gram knolselderij
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 50 gram plantaardige kaas
  • 1 stuk(s) prei
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 50 gram veldsla
  • 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 1.5 theelepel(s) agave siroop
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 300 mililiter havermelk
  • 3 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 600 gram knolselderij
  • 1.5 theelepel(s) mosterd
  • 9 eetlepel(s) olijfolie
  • 1.5 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 75 gram plantaardige kaas
  • 2 stuk(s) prei
  • 600 gram vastkokende aardappelen
  • 75 gram veldsla
  • 3 eetlepel(s) witte wijnazijn
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 400 mililiter havermelk
  • 4 theelepel(s) herbes de provence kruiden
  • 800 gram knolselderij
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 eetlepel(s) plantaardige boter
  • 100 gram plantaardige kaas
  • 2 stuk(s) prei
  • 800 gram vastkokende aardappelen
  • 100 gram veldsla
  • 4 eetlepel(s) witte wijnazijn

Benodigdheden

  • mandoline
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • salade kom
  • rasp
  • bakblik of ovenschaal
  • garde

Tip

Een mandoline is een groenteschaaf. Heel handig voor in de keuken om dunne plakjes of sliertjes te maken van je groenten. Maar niet iedereen heeft er een. Natuurlijk kun je gewoon een scherp mes gebruiken om dunne plakjes van de knolselderij te snijden.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng in een kookpan water aan de kook voor de aardappelen. Was de sla en de aardappelen. Snijd de aardappelen, met schil, in dunne plakken en kook ze 8 minuten.

Stap 2

Snijd de prei in schuine ringen en spoel schoon. Maak de knolselderij schoon en snijd er met een mandoline dunne plakken van. Leg de knolselderij en prei in de ovenschaal. Giet de aardappelen af en leg ze erbij.

Stap 3

Smelt boter in een steelpannetje. Voeg bloem toe en roer tot het is opgelost. Laat even pruttelen en voeg na 3 minuten al roerend de melk en Proven├žaalse kruiden toe. Kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4

Schenk de roux over de groenten en meng goed. Strooi de vegan kaas over het gerecht voor een lekker krokant korstje. Bak de ovenschotel in het midden van de oven in 25-30 minuten mooi goudbruin.

Stap 5

Maak in de saladekom een snelle dressing van witte wijnazijn, olijfolie, mosterd en agavesiroop. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng de dressing met veldsla en walnoten.

Stap 6

Verdeel de ovenschotel over de borden en serveer met de salade.