Seizoensbox VEGAN | Toscaanse Herdersoep
met orzo
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 milliliter basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 120 gram bonenmix
- 200 milliliter bouillon
- 1 stuk(s) korte prei
- 100 gram orzo
- 275 gram tomatensaus
- 1 milliliter basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 240 gram bonenmix
- 400 milliliter bouillon
- 1 stuk(s) korte prei
- 200 gram orzo
- 550 gram tomatensaus
- 2 milliliter basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 360 gram bonenmix
- 600 milliliter bouillon
- 2 stuk(s) korte prei
- 300 gram orzo
- 825 gram tomatensaus
- 3 milliliter basilicum crème
- 0.5 gram boerenkool
- 480 gram bonenmix
- 800 milliliter bouillon
- 2 stuk(s) korte prei
- 400 gram orzo
- 1100 gram tomatensaus
Benodigdheden
- vergiet
- snijplank
- mes
- maatbeker
- soeppan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekWeetje
Dit recept is geïnspireerd op de soep van herders in Toscane die tijdens hun lange wandelingen allerlei groenten en kruiden verzamelden en daar een smakelijke en gezonde soep van maakten. Het seizoen bepaalde de smaak.
Inkoper Maaike
Bereidingswijze
Verwarm in een soeppan de benodigde hoeveelheid bouillon. Spoel de bonen af en laat deze uitlekken in het vergiet.
Voeg de pastasaus en de orzo toe aan de bouillon en laat 10 minuten zachtjes koken.
Snijd de prei in fijne ringetjes en spoel schoon. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.
Voeg de prei en boerenkool toe en laat 5 minuten rustig pruttelen.
Voeg ten slotte de bonen toe en warm nog even goed op. Kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over diepe borden en sprenkel er een paar druppels basilicumolie op.