Seizoensbox VEGAN | Sobanoedels met rode kool, radijs
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Sobanoedels met rode kool, radijs

zwarte bonen en Thaise basilicum

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 200 gram rode kool
  • 0.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 5 gram sesamzaadjes
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 5 gram thaise basilicum
  • 100 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 200 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 400 gram rode kool
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 10 gram sesamzaadjes
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 10 gram thaise basilicum
  • 200 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 300 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 600 gram rode kool
  • 1.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 15 gram sesamzaadjes
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 15 gram thaise basilicum
  • 300 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak
  • 400 gram citroengras noedels
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 1 bosje(s) radijs
  • 800 gram rode kool
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 20 gram thaise basilicum
  • 400 blik(ken) zwarte bonen uit blik/pak

Benodigdheden

  • grillpan
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • wok
  • snijplank

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Let op!

Heb je de groenten liever iets meer gegaard dan in het recept staat, pas dan de kook- of baktijden aan naar eigen inzicht. Vooral bij de rode kool in dit recept kan de persoonlijke smaak veel invloed hebben op de baktijd.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de noedels.

Stap 2

Schaaf de rode kool in dunne sliertjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in partjes. Snijd de prei in schuine ringen van 2 cm en spoel schoon. Pluk de blaadjes van de Thaise basilicum. Houd een paar blaadjes achter voor de garnering en hak de rest fijn.

Stap 3

Kook de noedels 5-7 minuten, giet af en spoel af met koud water. Voeg een klein scheutje olie toe tegen het plakken.

Stap 4

Spoel de zwarte bonen af onder de koude kraan en laat uitlekken.

Stap 5

Verhit nu de wok op een hoog vuur en laat goed heet worden. Voeg olie toe en wok de rode kool, prei en radijs 3-5 minuten. Voeg de noedels, zwarte bonen, sesamolie en sojasaus toe. Meng het geheel en verwarm nog 2-3 minuten. Proef en kruid met de fijngehakte Thaise basilicum, peper en zout en voor de liefhebber met chilivlokken.

Stap 6

Schenk voor de smaak een beetje sesamolie over de noedels. Verdeel de noedels over de borden, samen met de plakjes paneer. Maak het gerecht af met de achtergehouden blaadjes Thaise basilicum en sesamzaadjes.