Seizoensbox VEGAN | Sajoer lodeh
met witte kool en noedels
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 25 gram boemboe sajoer
- 100 milliliter kokosmelk
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 100 gram paddenstoelenmix
- 100 gram sobanoedels
- 100 stuk(s) witte kool (heel)
- 50 gram boemboe sajoer
- 200 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) korte prei
- 200 gram paddenstoelenmix
- 200 gram sobanoedels
- 200 stuk(s) witte kool (heel)
- 75 gram boemboe sajoer
- 300 milliliter kokosmelk
- 1 stuk(s) korte prei
- 300 gram paddenstoelenmix
- 300 gram sobanoedels
- 300 stuk(s) witte kool (heel)
- 100 gram boemboe sajoer
- 400 milliliter kokosmelk
- 2 stuk(s) korte prei
- 400 gram paddenstoelenmix
- 400 gram sobanoedels
- 400 stuk(s) witte kool (heel)
Benodigdheden
- vergiet
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
- hapjespan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekWeetje
Sobanoedels worden gemaakt op basis van boekweitmeel. Ze zien er een beetje uit als volkorenspaghetti maar dit type heeft een lichte nootachtige smaak.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze
Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes. Verwijder het buitenste blad van de witte kool en snijd de benodigde hoeveelheid kool in grove snippers.
Verhit een scheut olie in een hapjespan en bak de prei en paddenstoelen in 3-5 minuten goudbruin. Voeg de sajoerpasta en de witte kool toe en bak nog 5 minuten.
Bereid de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet de noedels af als ze klaar zijn. Spoel koud af en meng een klein beetje olie erdoor tegen het plakken.
Blus de groenten af met de kokosmelk. Roer goed door en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat nog een paar minuten op smaak komen. Kruid eventueel met peper en zout.
Serveer de noedels in een diepe kom en schep de sajoer erop.