Seizoensbox Vegan | Romige winter moussaka
Vegan

Seizoensbox Vegan | Romige winter moussaka

met yacon

  • 50 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 15 gram bloem
  • 10 gram gepelde walnoten
  • 125 mililiter havermelk
  • 250 gram koolraap
  • 50 gram notenpesto
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 50 gram plantaardige kaas
  • 1 stuk(s) portobello
  • 5 gram verse kruiden
  • 100 stuk(s) yacon
  • 30 gram bloem
  • 20 gram gepelde walnoten
  • 250 mililiter havermelk
  • 500 gram koolraap
  • 100 gram notenpesto
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram plantaardige kaas
  • 2 stuk(s) portobello
  • 10 gram verse kruiden
  • 200 stuk(s) yacon
  • 45 gram bloem
  • 30 gram gepelde walnoten
  • 375 mililiter havermelk
  • 750 gram koolraap
  • 150 gram notenpesto
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram plantaardige kaas
  • 3 stuk(s) portobello
  • 15 gram verse kruiden
  • 300 stuk(s) yacon
  • 60 gram bloem
  • 40 gram gepelde walnoten
  • 500 mililiter havermelk
  • 1000 gram koolraap
  • 200 gram notenpesto
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram plantaardige kaas
  • 4 stuk(s) portobello
  • 20 gram verse kruiden
  • 400 stuk(s) yacon

Benodigdheden

  • dunschiller
  • ovenschaal
  • mandoline
  • vergiet
  • steelpan
  • koksmes
  • snijplank
  • garde

Tip

Door te blijven roeren bakt de rauwe bloem 'gaar'. Hij is gaar wanneer je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg dan de vloeistof beetje bij beetje toe.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Poets de portobello schoon. Schil de yacon en de koolraap. Yacon kan snel verkleuren tijdens het schillen en snijden, maar de smaak verandert hier niet door. Breng een pan water aan de kook.

Stap 2

Snijd of schaaf hele dunne plakken van de yacon en de koolraap. Snijd ook de portobello in dunne repen. Blancheer de plakken yacon en koolraap kort in het kokende water.

Stap 3

Meng de plakjes groenten en portobello in een kom naar smaak met de notenpesto, peper en zout. Stort het geheel in een ovenschaal en druk goed aan.

Stap 4

Rasp de plantaardige kaas. Smelt de olie in een steelpan. Voeg de bloem toe en verwarm deze al roerend 2 minuten. Voeg de havermelk in scheutjes toe en roer goed door, tot je een mooie gladde saus hebt. Breng op smaak met peper en zout. Giet de saus over de groenten.

Stap 5

Hak de walnoten fijn. Meng naar smaak met wat verse of gedroogde kruiden zoals tijm, oregano, rozemarijn. Strooi de kruiden-noten crumble over de moussaka. Bak de moussaka minimaal 25 minuten in het midden van de oven.

Stap 6

Verdeel de wintermoussaka over de borden.