Seizoensbox VEGAN | Pita met wintergroenten
en frisse yoghurtsaus
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 theelepel(s) agave siroop
- 0.25 stuk(s) citroen
- 2 gram gekleurde wortelen
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 5 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 80 gram plantaardige grillkaas
- 2 gram plantaardige yoghurt
- 0.25 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) volkoren pitabrood
- 2 theelepel(s) agave siroop
- 0.5 stuk(s) citroen
- 4 gram gekleurde wortelen
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 10 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 160 gram plantaardige grillkaas
- 4 gram plantaardige yoghurt
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 4 stuk(s) volkoren pitabrood
- 3 theelepel(s) agave siroop
- 0.75 stuk(s) citroen
- 6 gram gekleurde wortelen
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 15 gram krulpeterselie
- 3 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 240 gram plantaardige grillkaas
- 6 gram plantaardige yoghurt
- 0.75 stuk(s) rode ui
- 6 stuk(s) volkoren pitabrood
- 4 theelepel(s) agave siroop
- 1 stuk(s) citroen
- 6 gram gekleurde wortelen
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 20 gram krulpeterselie
- 4 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 320 gram plantaardige grillkaas
- 8 gram plantaardige yoghurt
- 1 stuk(s) rode ui
- 8 stuk(s) volkoren pitabrood
Benodigdheden
- dunschiller
- bakpan
- vergiet
- citruspers
- snijplank
- mes
- ovenrooster
- mengkom
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vegan
Vanaf 31.00 per weekWeetje
Hoe meer cellen je breekt van een knoflook, des te scherper wordt de smaak. Wanneer je knoflook perst of raspt is de smaak het allersterkst en veel intenser dan wanneer je een knoflook in stukjes of plakjes snijdt. Voor de knoflooksaus hebben we graag zoveel mogelijk smaak, dus vandaar dat we geperste knoflook gebruiken.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de pitabroodjes op een met bakpapier bekleed ovenrooster en besprenkel ze licht met water. Eventueel kun je de broodjes in een broodrooster bakken ipv in de oven.
Snijd de rode ui in reepjes, snijd de prei in dunne ringen en snijd de wortel in plakjes. Was de peterselie en hak fijn. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de wortel en kerriekruiden toe en bak 10 minuten.
Snijd de plantaardige grillkaas in plakken. Verhit olie in een grillpan en laat goed heet worden. Gril de kaas 5 minuten per kant.
Meng voor de yoghurtsaus de plantaardige yoghurt, rasp en sap van de citroen, de helft van de peterselie, geperste knoflook, agavesiroop, peper en zout.
Voeg de preiringen en de rest van de peterselie bij de ui en wortel en bak het geheel nog 5 minuten. Bak ondertussen de pitabroodjes 3-5 minuten in de oven.
Snijd de pitabroodjes open en schep de groenten in het broodje. Leg de plakjes gebakken kaas erop en serveer samen met de frisse yoghurtsaus.