Seizoensbox VEGAN | Pasta met paddenstoelen
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Pasta met paddenstoelen

met witlof

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stuk(s) basilicum cress
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 40 gram plantaardige strooikaas
  • 100 gram volkoren spaghetti
  • 1 stuk(s) witlof
  • 0.5 stuk(s) basilicum cress
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 80 gram plantaardige strooikaas
  • 200 gram volkoren spaghetti
  • 2 stuk(s) witlof
  • 0.75 stuk(s) basilicum cress
  • 300 gram paddenstoelenmix
  • 120 gram plantaardige strooikaas
  • 300 gram volkoren spaghetti
  • 3 stuk(s) witlof
  • 1 stuk(s) basilicum cress
  • 400 gram paddenstoelenmix
  • 160 gram plantaardige strooikaas
  • 400 gram volkoren spaghetti
  • 4 stuk(s) witlof

Benodigdheden

  • kopje
  • bakpan
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • schaar

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Al sinds 1963 kweekt de familie Veeke champignons. Een familiebedrijf, waarin inmiddels de derde generatie actief is. Bij de paddenstoelenkwekerij wordt 156x per jaar de herfst nagebootst om kwaliteitsvolle champignons te kunnen telen. Dit vergt veel tijd, maar vooral ook vakmanschap en passie voor het werk. De paddenstoelen worden handmatig geplukt. Innovatie en verduurzaming staan hoog in het vaandel en het bedrijf is bijna CO2 neutraal.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de witlof in de lengte doormidden. Verwijder de kern en snijd daarna in lange repen. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in plakjes.

Stap 2

Verhit een scheut olie in een bakpan en bak de paddenstoelen in 6-10 minuten goudbruin. Breng ondertussen in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.

Stap 3

Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Knip de basilicum cress.

Stap 4

Giet de pasta af en vang een kopje kookvocht op.

Stap 5

Roer de gebakken paddenstoelen en fijngesneden witlof door de pasta. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe en kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de pasta in diepe borden. Maak het gerecht af met de plantaardige strooikaas en basilicum cress.