Seizoensbox VEGAN | Paellaschotel van parelgort
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Paellaschotel van parelgort

met champignons en gerookte amandelen

  • 60 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 30 gram amandelen (gerookt)
  • 150 stuk(s) flespompoen
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 150 gram mini champignons
  • 10 gram paellakruiden
  • 100 gram parelgort
  • 100 gram waspeen
  • 40 gram amandelen (gerookt)
  • 300 stuk(s) flespompoen
  • 600 milliliter groentebouillon
  • 300 gram mini champignons
  • 15 gram paellakruiden
  • 200 gram parelgort
  • 200 gram waspeen
  • 50 gram amandelen (gerookt)
  • 450 stuk(s) flespompoen
  • 900 milliliter groentebouillon
  • 450 gram mini champignons
  • 25 gram paellakruiden
  • 300 gram parelgort
  • 300 gram waspeen
  • 60 gram amandelen (gerookt)
  • 600 stuk(s) flespompoen
  • 1200 milliliter groentebouillon
  • 600 gram mini champignons
  • 30 gram paellakruiden
  • 400 gram parelgort
  • 400 gram waspeen

Benodigdheden

  • steelpan
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • maatbeker

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Noten zijn gezond en één van de gezondste noten is de amandel. Daarom staat de noot tegenwoordig in het lijstje van de superfoods. Gerookte amandelen zijn heel anders van smaak. Super lekker als gezonde snack. In deze schotel zorgen ze voor een lekkere bite.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de benodigde hoeveelheid bouillon. Poets de champignons schoon en snijd doormidden. Hak de gerookte amandelen grof.

Stap 2

Maak de pompoen en de waspeen schoon en snijd in blokjes.

Stap 3

Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de champignons goudbruin. Voeg de blokjes pompoen en waspeen toe en bak 5-6 minuten.

Stap 4

Voeg de parelgort en de paellakruiden toe en bak 1-2 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat gedurende 50-55 minuten op laag vuur garen. Roer af en toe door.

Stap 5

Neem de pan van het vuur, zodra de parelgort gaar is en het vocht vrijwel geheel is opgenomen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de schotel over de borden. Maak het gerecht af met de gerookte amandelen.

Stap 6

Verdeel de schotel over de borden. Maak het gerecht af met de gerookte amandelen.