Seizoensbox VEGAN | Oosterse curry
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Oosterse curry

met gegrilde paksoi en krokante kikkererwten

  • 10 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 25 gram currypasta geel
  • 0.5 stuk(s) gele ui
  • 120 gram kikkererwten
  • 200 milliliter kokosmelk
  • 1 milliliter sesamolie
  • 100 gram waspeen
  • 100 gram zilvervliesrijst
  • 1 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 50 gram currypasta geel
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 240 gram kikkererwten
  • 400 milliliter kokosmelk
  • 2 milliliter sesamolie
  • 200 gram waspeen
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 75 gram currypasta geel
  • 1.5 stuk(s) gele ui
  • 360 gram kikkererwten
  • 600 milliliter kokosmelk
  • 3 milliliter sesamolie
  • 300 gram waspeen
  • 300 gram zilvervliesrijst
  • 2 stuk(s) Shanghai paksoi
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 100 gram currypasta geel
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 480 gram kikkererwten
  • 800 milliliter kokosmelk
  • 4 milliliter sesamolie
  • 400 gram waspeen
  • 400 gram zilvervliesrijst

Benodigdheden

  • dunschiller
  • ovenschaal
  • grillpan
  • vergiet
  • wok
  • snijplank
  • mes
  • kookpan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Krokante kikkererwten zijn super lekker en ook nog eens super gezond. Ze passen als bijgerecht goed bij onze curry van vandaag. Maar je zou ze ook als gezond tussendoortje kunnen eten. Sommige mensen snacken zelfs liever deze krokante kikkererwten dan een schaaltje chips.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden met de grillstand aan. Kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Spoel de kikkererwten af in een vergiet en laat uitlekken. Droog de helft van de kikkererwten af met keukenpapier en leg in een ovenschaal. Meng met een flinke scheut olijfolie en een snuf zout en plaats bovenin de oven. Rooster de kikkererwten 20 minuten en hussel na 10 minuten om.

Stap 2

Snipper de ui en snijd de wortel in dunne plakjes.

Stap 3

Fruit de ui in een wok of hapjespan. Wanneer de ui glazig wordt, voeg de wortel toe. Voeg na 5 minuten de gele curry pasta en achtergehouden kikkererwten toe en fruit 5 minuten mee. Blus af met kokosmelk. Breng op smaak met wat agavesiroop en zout en laat nog 10 minuten pruttelen op laag vuur.

Stap 4

Was de paksoi in z’n geheel en dep droog. Snijd paksoi in de lengte doormidden. Verwarm een scheutje olie in een grillpan en zorg dat het goed heet is. Gril de paksoi met de snijkant naar beneden. Besprenkel na 10 minuten met wat olie, bijvoorbeeld sesamolie smaakt hier goed bij. En bestrooi met een snufje zout.

Stap 5

Verdeel de rijst over de borden en schep de curry erop. Leg de gegrilde paksoi eroverheen en maak het gerecht af met de krokante kikkererwten.