Seizoensbox VEGAN | Libanees brood met warme groenten
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Libanees brood met warme groenten

en frisse tzatziki

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 gram kabocha pompoen
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 125 gram plantaardige yoghurt
  • 1 gram rammenas
  • 25 stuk(s) sla
  • 10 gram tzatziki kruiden
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 1 stuk(s) yacon
  • 0.5 gram kabocha pompoen
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 250 gram plantaardige yoghurt
  • 2 gram rammenas
  • 50 stuk(s) sla
  • 20 gram tzatziki kruiden
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 1 stuk(s) yacon
  • 1 gram kabocha pompoen
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 375 gram plantaardige yoghurt
  • 3 gram rammenas
  • 75 stuk(s) sla
  • 30 gram tzatziki kruiden
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 1 stuk(s) yacon
  • 1 gram kabocha pompoen
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 500 gram plantaardige yoghurt
  • 4 gram rammenas
  • 100 stuk(s) sla
  • 40 gram tzatziki kruiden
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread
  • 1 stuk(s) yacon

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • kom
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Mocht je niet de kant-en-klare kruidenmix voor tzatziki kunnen vinden is het heel makkelijk zelf te maken. Mix naar smaak de volgende kruiden door de yoghurt: dille, peterselie, ui, knoflook en witte peper.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de pompoen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Maak de yacon schoon, snijd de helft van de yacon in blokjes en rasp de andere helft in sliertjes.

Stap 2

Verwarm de hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de blokjes pompoen en yacon even aan op hoog vuur. Laat daarna op middelhoog vuur ca. 15 minuten garen, terwijl je de groenten af en toe omschept. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Schep ondertussen de plantaardige yoghurt in een kom en breng op smaak met olijfolie, tzatzikikruiden, peper en zout. Meng de sliertjes yacon door de yoghurt en sprenkel een paar druppels olijfolie over de tzatziki.

Stap 4

Schil de rammenas en rasp in sliertjes. Je kunt de rammenas rauw eten bij dit gerecht of een paar minuten meebakken met de pompoen en de yacon. Was de sla en snijd fijn. Verwarm een bakpan en bak het Libanees brood 1 minuut per kant.

Stap 5

Verdeel de warme groenten, sla en de rammenas op het Libanees brood. Schep de tzatziki erop en vouw dubbel om op te eten.