Seizoensbox VEGAN | Bulgur met citroensaus
Vegan

Seizoensbox VEGAN | Bulgur met citroensaus

en gegrilde prei

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) agave siroop
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 1 stengel(st) bosui
  • 100 gram bulgur
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 5 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram plantaardige yoghurt
  • 50 gram winterpostelein
  • 120 gram witte bonen
  • 2 theelepel(s) agave siroop
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 stengel(st) bosui
  • 200 gram bulgur
  • 1 stuk(s) citroen
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 10 gram krulpeterselie
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram plantaardige yoghurt
  • 100 gram winterpostelein
  • 240 gram witte bonen
  • 3 theelepel(s) agave siroop
  • 45 gram amandelschaafsel
  • 3 stengel(st) bosui
  • 300 gram bulgur
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 15 gram krulpeterselie
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram plantaardige yoghurt
  • 150 gram winterpostelein
  • 360 gram witte bonen
  • 4 theelepel(s) agave siroop
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 4 stengel(st) bosui
  • 400 gram bulgur
  • 2 stuk(s) citroen
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 20 gram krulpeterselie
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram plantaardige yoghurt
  • 200 gram winterpostelein
  • 480 gram witte bonen

Benodigdheden

  • bakpan
  • grillpan
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • hapjespan
  • salade kom
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vegan

Vanaf 31.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om te bakken wordt vaak milde olijfolie gebruikt, die licht van kleur en neutraal van smaak is. Maar wil je een lekkere dressing in je salade kies dan voor een goede kwaliteit olie. Een extra vierge (koudgeperste) olie met een diepgroene kleur en een volle smaak.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 2

Rooster de geschaafde amandelen in de koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de peterselie en snijd fijn. Was de winterpostelein, snijd de worteltjes eraf en snijd grof. Maak de bosui schoon en snijd in hele fijne ringetjes. Leg de gesneden groenten in een saladekom.

Stap 3

Verwarm een grillpan met een scheutje olie. Zorg dat de pan goed heet is. Was de prei en dep droog voordat je gaat grillen. Snijd vervolgens in stukken van 10 centimeter. Grill de prei 5 minuten per kant en kruid naar smaak met peper en zout. Nadat beide kanten gegrild zijn, zet het vuur laag, schenk een half glas water bij de prei en zet een deksel erop. Laat de prei op deze manier minimaal 5 minuten stomen.

Stap 4

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Spoel de bonen af en laat uitlekken. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook 5 minuten, samen met de bonen. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de plantaardige yoghurt in een kom en rasp hier zoveel mogelijk van de citroenschil in. Meng ook de helft van het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak door de yoghurt. Leg de bulgur bij de groenten in de saladekom en meng de bonen met knoflook er doorheen. Voeg de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Hussel door elkaar.

Stap 6

Schep de bulgur op het bord en leg hier een mooie dot citroensaus op. Serveer samen met de gegrilde prei. Maak het gerecht af met de geroosterde amandelen.