Seizoensbox VEGA| Zuurkoolschotel
Vega

Seizoensbox VEGA| Zuurkoolschotel

met pastinaak

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 1 stuk(s) groenteburger
  • 1 gram kruidenboter
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 100 gram pastinaak
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 250 gram zuurkool
  • 2 stuk(s) groenteburger
  • 2 gram kruidenboter
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 200 gram pastinaak
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 500 gram zuurkool
  • 3 stuk(s) groenteburger
  • 3 gram kruidenboter
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 300 gram pastinaak
  • 1.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 750 gram zuurkool
  • 4 stuk(s) groenteburger
  • 4 gram kruidenboter
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 400 gram pastinaak
  • 2 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1000 gram zuurkool

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • rasp
  • pureestamper
  • bakblik of ovenschaal

Tip

Voor de perfecte puree laat je de aardappelen na het koken en afgieten nog even doorgaren op een zacht vuurtje. Dan wordt je puree wat zachter.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de aardappelen en de pastinaak.

Stap 2

Was en schil de aardappelen en pastinaak en snijd in blokjes van 1 cm. Kook in 10-15 minuten gaar.

Stap 3

Giet de groenten af en stamp vervolgens tot puree. Voeg de kruidenboter toe en kruid naar smaak met rasp en sap van de sinaasappel, peper en zout.

Stap 4

Laat de zuurkool uitlekken. Verkruimel de groenteburgers en bak ze vervolgens in ca. 5 minuten goudbruin. Verdeel de zuurkool en de kruimels van de groenteburgers in een bakblik of ovenschaal. Bedek het geheel met de aardappel-pastinaakpuree.

Stap 5

Bak de zuurkoolschotel 20 minuten in het midden van de oven. Verdeel de zuurkoolschotel over de borden.