Seizoensbox VEGA | Witte kool rösti met gepofte kikkererwten
Vega

Seizoensbox VEGA | Witte kool rösti met gepofte kikkererwten

verse dille en eieren

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 1 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 25 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) eieren
  • 0.5 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
  • 80 gram kikkererwten gedroogd
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 15 gram verse dille
  • 200 stuk(s) witte kool (heel)
  • 2 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 50 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) eieren
  • 1 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
  • 160 gram kikkererwten gedroogd
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) sjalot
  • 20 gram verse dille
  • 400 stuk(s) witte kool (heel)
  • 3 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 75 eetlepel(s) bloem
  • 3 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
  • 240 gram kikkererwten gedroogd
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) sjalot
  • 25 gram verse dille
  • 600 stuk(s) witte kool (heel)
  • 4 theelepel(s) (gerookte) paprikapoeder
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 100 eetlepel(s) bloem
  • 4 stuk(s) eieren
  • 2 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
  • 300 gram kikkererwten gedroogd
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) sjalot
  • 30 gram verse dille
  • 800 stuk(s) witte kool (heel)

Benodigdheden

  • dunschiller
  • mandoline
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • hapjespan
  • garde

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Let op! De gedroogde kikkererwten moeten 8-24uur worden geweekt in ruim koud water. Ververs het water na het weken en kook de kikkererwten in ca. anderhalf uur gaar. Begin dus op tijd aan de voorbereidingen. Eet smakelijk.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Week de kikkererwten 8-24 uur in ruim koud water. Ververs het water en kook de kikkererwten in ca. anderhalf uur gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af en kruid naar smaak met olijfolie, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en laat 20 minuten bakken.

Stap 2

Maak de aardappelen, sjalot en de benodigde hoeveelheid witte kool schoon. Rasp met een keukenmachine of mandoline alles tot fijne sliertjes. Knijp de groenten hierna uit, zodat ze geen extra vocht toevoegen aan je rösti.

Stap 3

Klop in een grote mengkom eieren los en voeg de witte kool, aardappelen en sjalot toe. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Voeg bloem en knoflook toe aan de mengkom. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng het geheel door elkaar tot een mooi beslag.

Stap 4

Verhit olie in een koekenpan. Schep twee eetlepels van het beslag in de pan en druk dit een beetje plat. Zodra de onderkant goudbruin is kun je je rösti omscheppen. Bak de rösti tot beide kanten goudbruin zijn. Herhaal dit tot al het beslag op is.

Stap 5

Hak de verse dille fijn en meng de helft van de dille door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de rösti over de borden en serveer samen met de zalm en de Griekse yoghurt. Garneer met de achtergehouden dille.