Seizoensbox VEGA | Quinoa met gegrilde bietjes
Vega

Seizoensbox VEGA | Quinoa met gegrilde bietjes

en geitenkaas

  • 55 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 2 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 60 gram geitenkaas
  • 25 gram gepelde walnoten
  • 3 theelepel(s) honing
  • 50 gram mizuna
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 75 gram quinoa
  • 100 gram rode bieten
  • 0.5 stuk(s) rode ui
  • 5 gram tuinkers
  • 1 stuk(s) appel
  • 4 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 120 gram geitenkaas
  • 50 gram gepelde walnoten
  • 6 theelepel(s) honing
  • 100 gram mizuna
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 150 gram quinoa
  • 200 gram rode bieten
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 10 gram tuinkers
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 6 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 180 gram geitenkaas
  • 75 gram gepelde walnoten
  • 9 theelepel(s) honing
  • 150 gram mizuna
  • 12 eetlepel(s) olijfolie
  • 225 gram quinoa
  • 300 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 15 gram tuinkers
  • 2 stuk(s) appel
  • 8 eetlepel(s) balsamico-azijn
  • 240 gram geitenkaas
  • 100 gram gepelde walnoten
  • 12 theelepel(s) honing
  • 200 gram mizuna
  • 16 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram quinoa
  • 400 gram rode bieten
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 20 gram tuinkers

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • bakpan
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • schaar

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Quinoa, de meeste van ons kennen het wel, want het is heel hip en super gezond. Maar wat sommige mensen tegenstaat is dat het helemaal uit de Andes moet komen, omdat het daar op de hoogvlaktes groeit. Gelukkig heeft de Universiteit van Wageningen een duurzame, Nederlandse variant ontwikkeld. En zonder het bittere laagje aan de buitenkant. Dus eerst afspoelen hoeft niet meer.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in ringen en leg in een ovenschaal. Snijd de bietjes in vieren en leg bij de ui in de ovenschaal. Besprenkel met de helft van de balsamicoazijn, de helft van de olijfolie, peper en zout en meng goed. Rooster de groenten 30-45 minuten in het midden van de oven.

Stap 2

Breng een pan met water aan de kook. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook de quinoa 10-15 minuten, tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan.

Stap 3

Rooster de walnoten in een droge pan tot ze kleur krijgen. Wanneer ze kleuren, besprenkel met de helft van de honing en een paar korrels zout. Roer af en toe om en laat in 5 minuten op laag vuur karameliseren.

Stap 4

Snijd de appel in schijfjes. Maak een dressing van de resterende balsamicoazijn en olijfolie, de andere helft van de honing, peper en zout. Was de mizuna en snijd grof.

Stap 5

Breng de quinoa op smaak met dressing. Meng mizuna erdoor en leg de quinoasalade op het bord. Verdeel plakjes appel en bietjes met rode ui over de salade en brokkel de geitenkaas erover.

Stap 6

Maak het gerecht af met de walnoten en knip ten slotte de tuinkers erover.