Seizoensbox VEGA | Pita met gegrilde kaas
en frisse yoghurtsaus
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 gram gekleurde wortelen
- 1 theelepel(s) honing
- 1 teentje(s) knoflook
- 0.5 stuk(s) korte prei
- 5 gram krulpeterselie
- 1 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 80 gram pollini
- 0.25 stuk(s) rode ui
- 2 stuk(s) volkoren pitabrood
- 2 milliliter volle yoghurt
- 0.5 stuk(s) citroen
- 2 gram gekleurde wortelen
- 2 theelepel(s) honing
- 2 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) korte prei
- 10 gram krulpeterselie
- 2 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 160 gram pollini
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 4 stuk(s) volkoren pitabrood
- 4 milliliter volle yoghurt
- 0.75 stuk(s) citroen
- 3 gram gekleurde wortelen
- 3 theelepel(s) honing
- 3 teentje(s) knoflook
- 1.5 stuk(s) korte prei
- 15 gram krulpeterselie
- 3 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 240 gram pollini
- 0.75 stuk(s) rode ui
- 6 stuk(s) volkoren pitabrood
- 6 milliliter volle yoghurt
- 1 stuk(s) citroen
- 4 gram gekleurde wortelen
- 4 theelepel(s) honing
- 4 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) korte prei
- 20 gram krulpeterselie
- 4 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 320 gram pollini
- 1 stuk(s) rode ui
- 8 stuk(s) volkoren pitabrood
- 8 milliliter volle yoghurt
Benodigdheden
- dunschiller
- bakpan
- vergiet
- citruspers
- snijplank
- mes
- ovenrooster
- mengkom
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekWeetje
Halloumi is één van de bekendste soorten grillkaas. Het werd al gegeten in het middeleeuwse Egypte. Tegenwoordig mag alleen nog de kaas die in Cyprus geproduceerd wordt de naam halloumi krijgen. De Kempense Geitenkaasboerderij Polle heeft een grillkaas, die natuurlijk niet de echte halloumi is, maar wel net zo lekker. De kaas smelt niet tijdens grillen of bakken, maar krijgt een lekker krokant korstje en een goede bite.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 250 graden. Leg de pitabroodjes op een met bakpapier bekleed ovenrooster en besprenkel ze licht met water. Eventueel kun je de broodjes in een broodrooster bakken ipv in de oven.
Snijd de rode ui in reepjes, snijd de prei in dunne ringen en snijd de wortel in plakjes. Was de peterselie en hak fijn. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en fruit de ui. Als de ui glazig wordt, voeg de wortel en kerriekruiden toe en bak 10 minuten.
Snijd de pollini in plakken. Verhit olie in een grillpan en laat goed heet worden. Gril de pollini 5 minuten per kant.
Meng voor de yoghurtsaus de yoghurt, rasp en sap van de citroen, de helft van de peterselie, geperste knoflook, honing, peper en zout.
Voeg de preiringen en de rest van de peterselie bij de ui en wortel en bak het geheel nog 5 minuten. Bak ondertussen de pitabroodjes 3-5 minuten in de oven.
Snijd de pitabroodjes open en schep de groenten in het broodje. Leg de plakjes gebakken kaas erop en serveer samen met de frisse yoghurtsaus.