
Seizoensbox VEGA | Paellaschotel van parelgort
met champignons en gerookte amandelen
- 15 min voorbereidingstijd
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 30 gram amandelen (gerookt)
- 150 gram flespompoen
- 300 mililiter groentebouillon
- 150 gram mini champignons
- 10 gram paellakruiden
- 100 gram parelgort
- 100 stuk(s) waspeen
- 40 gram amandelen (gerookt)
- 300 gram flespompoen
- 600 mililiter groentebouillon
- 300 gram mini champignons
- 15 gram paellakruiden
- 200 gram parelgort
- 200 stuk(s) waspeen
- 50 gram amandelen (gerookt)
- 450 gram flespompoen
- 900 mililiter groentebouillon
- 450 gram mini champignons
- 25 gram paellakruiden
- 300 gram parelgort
- 300 stuk(s) waspeen
- 60 gram amandelen (gerookt)
- 600 gram flespompoen
- 1200 mililiter groentebouillon
- 600 gram mini champignons
- 30 gram paellakruiden
- 400 gram parelgort
- 400 stuk(s) waspeen
Benodigdheden
- steelpan
- snijplank
- mes
- hapjespan
- maatbeker
Weetje
Noten zijn gezond en één van de gezondste noten is de amandel. Daarom staat de noot tegenwoordig in het lijstje van de superfoods. Gerookte amandelen zijn heel anders van smaak. Super lekker als gezonde snack. In deze schotel zorgen ze voor een lekkere bite.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de benodigde hoeveelheid bouillon. Poets de champignons schoon en snijd doormidden. Hak de gerookte amandelen grof.
Maak de pompoen en de waspeen schoon en snijd in blokjes.
Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de champignons goudbruin. Voeg de blokjes pompoen en waspeen toe en bak 5-6 minuten.
Voeg de parelgort en de paellakruiden toe en bak 1-2 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat gedurende 50-55 minuten op laag vuur garen. Roer af en toe door.
Neem de pan van het vuur, zodra de parelgort gaar is en het vocht vrijwel geheel is opgenomen. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel de schotel over de borden. Maak het gerecht af met de gerookte amandelen.
Verdeel de schotel over de borden. Maak het gerecht af met de gerookte amandelen.