Seizoensbox VEGA MV | Zoete aardappelpuree met witte koolsalade
en een vegetarische burger
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 gram chioggia biet
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 25 gram hangop
- 3 theelepel(s) honing
- 1 theelepel(s) mosterd
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 15 gram rozijnen/walnoten topping
- 1 stuk(s) vega burger
- 25 gram winterpostelein
- 75 stuk(s) witte kool (heel)
- 2 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 200 gram zoete aardappel
- 2 gram chioggia biet
- 1 stuk(s) gele ui
- 50 gram hangop
- 6 theelepel(s) honing
- 2 theelepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 30 gram rozijnen/walnoten topping
- 2 stuk(s) vega burger
- 50 gram winterpostelein
- 150 stuk(s) witte kool (heel)
- 4 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 400 gram zoete aardappel
- 2 gram chioggia biet
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 75 gram hangop
- 9 theelepel(s) honing
- 3 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) roomboter
- 45 gram rozijnen/walnoten topping
- 3 stuk(s) vega burger
- 75 gram winterpostelein
- 225 stuk(s) witte kool (heel)
- 6 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 600 gram zoete aardappel
- 2 gram chioggia biet
- 2 stuk(s) gele ui
- 100 gram hangop
- 12 theelepel(s) honing
- 4 theelepel(s) mosterd
- 8 eetlepel(s) roomboter
- 60 gram rozijnen/walnoten topping
- 4 stuk(s) vega burger
- 100 gram winterpostelein
- 300 stuk(s) witte kool (heel)
- 8 eetlepel(s) witte wijnazijn
- 800 gram zoete aardappel
Benodigdheden
- bakpan
- vergiet
- citruspers
- snijplank
- mes
- kookpan
- salade kom
- kom
- rasp
- pureestamper
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
De bieten kun je natuurlijk het makkelijkste in dunne plakjes snijden met een mandoline. Heb je die niet, gebruik dan een kaasschaaf, dunschiller of een goed scherp mes.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water aan de kook voor de zoete aardappel. Schil de zoete aardappel, snijd in vieren en kook 15-20 minuten. Als je een vork er gemakkelijk doorheen kunt prikken zijn ze gaar.
Schil de bieten en snijd in zo dun mogelijke plakjes. Leg de plakjes 15 minuten in een kom met de witte wijnazijn en honing en meng goed. Haal de buitenste bladeren van de witte kool en snijd zoveel van de kool af als dat je nodig hebt. Snijd in zo dun mogelijke repen en leg in een saladekom. Snipper de ui. Was de winterpostelein en snijd grof.
Doe de gemarineerde bieten bij de kool en voeg de hangop, mosterd en een snufje zout toe en meng goed.
Verhit een scheut olie in een bakpan en fruit de ui glazig. Leg de vegetarische burger erbij en bak in 2-4 minuten per kant mooi bruin.
Giet de zoete aardappelen af en stamp fijn. Voeg boter en peper en zout naar smaak toe. Meng ¾ van de winterpostelein door de zoete aardappelpuree.
Schep de zoete aardappelpuree op een bord en schep de witte koolsalade erop. Leg de vegetarische burger op de salade en maak het gerecht af met de noten-rozijnenmix en de achtergehouden winterpostelein.