
Seizoensbox VEGA MV | Witte kool rösti met gepofte kikkererwten
verse dille en eieren
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 100 mililiter Griekse yoghurt
- 25 gram bloem
- 15 gram dille
- 1 stuk(s) eieren
- 1 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 0.5 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
- 80 gram kikkererwten gedroogd
- 1 teentje(s) knoflook
- 1 stuk(s) sjalot
- 200 stuk(s) witte kool
- 200 mililiter Griekse yoghurt
- 50 gram bloem
- 20 gram dille
- 2 stuk(s) eieren
- 2 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 1 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
- 160 gram kikkererwten gedroogd
- 2 teentje(s) knoflook
- 2 stuk(s) sjalot
- 400 stuk(s) witte kool
- 300 mililiter Griekse yoghurt
- 75 gram bloem
- 25 gram dille
- 3 stuk(s) eieren
- 3 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 2 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
- 240 gram kikkererwten gedroogd
- 3 teentje(s) knoflook
- 3 stuk(s) sjalot
- 600 stuk(s) witte kool
- 400 mililiter Griekse yoghurt
- 100 gram bloem
- 30 gram dille
- 4 stuk(s) eieren
- 4 theelepel(s) gerookt paprikapoeder
- 2 stuk(s) grote aardappel (+/- 200 gram per stuk)
- 300 gram kikkererwten gedroogd
- 4 teentje(s) knoflook
- 4 stuk(s) sjalot
- 800 stuk(s) witte kool
Benodigdheden
- dunschiller
- mandoline
- vergiet
- snijplank
- mes
- 2 mengkommen
- hapjespan
- garde
Weetje
Let op! De gedroogde kikkererwten moeten 8-24uur worden geweekt in ruim koud water. Ververs het water na het weken en kook de kikkererwten in ca. anderhalf uur gaar. Begin dus op tijd aan de voorbereidingen. Eet smakelijk.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Week de kikkererwten 8-24 uur in ruim koud water. Ververs het water en kook de kikkererwten in ca. anderhalf uur gaar. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af en kruid naar smaak met olijfolie, gerookt paprikapoeder, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat en laat 20 minuten bakken.
Maak de aardappelen, sjalot en de benodigde hoeveelheid witte kool schoon. Rasp met een keukenmachine of mandoline alles tot fijne sliertjes. Knijp de groenten hierna uit, zodat ze geen extra vocht toevoegen aan je rösti.
Klop in een grote mengkom eieren los en voeg de witte kool, aardappelen en sjalot toe. Maak de knoflook schoon en hak fijn. Voeg bloem en knoflook toe aan de mengkom. Kruid naar smaak met peper en zout. Meng het geheel door elkaar tot een mooi beslag.
Verhit olie in een koekenpan. Schep twee eetlepels van het beslag in de pan en druk dit een beetje plat. Zodra de onderkant goudbruin is kun je je rösti omscheppen. Bak de rösti tot beide kanten goudbruin zijn. Herhaal dit tot al het beslag op is.
Hak de verse dille fijn en meng de helft van de dille door de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.
Verdeel de rösti over de borden en serveer samen met de zalm en de Griekse yoghurt. Garneer met de achtergehouden dille.