Seizoensbox VEGA MV | Tagliatelle met pesto van cavolo nero
en kruidenboter
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 gram cavolo nero
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 teentje(s) knoflook
- 20 gram kruidenboter
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram paddenstoelenmix
- 5 gram peterselie
- 10 gram pijnboompitten
- 0.5 stuk(s) sjalot
- 100 gram volkoren tagliatelle
- 1 milliliter water
- 600 gram cavolo nero
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 teentje(s) knoflook
- 40 gram kruidenboter
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram paddenstoelenmix
- 10 gram peterselie
- 20 gram pijnboompitten
- 1 stuk(s) sjalot
- 200 gram volkoren tagliatelle
- 2 milliliter water
- 900 gram cavolo nero
- 1 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 60 gram kruidenboter
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 150 gram paddenstoelenmix
- 15 gram peterselie
- 30 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) sjalot
- 300 gram volkoren tagliatelle
- 3 milliliter water
- 1200 gram cavolo nero
- 1 stuk(s) citroen
- 2 teentje(s) knoflook
- 75 gram kruidenboter
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 200 gram paddenstoelenmix
- 20 gram peterselie
- 40 gram pijnboompitten
- 2 stuk(s) sjalot
- 400 gram volkoren tagliatelle
- 4 milliliter water
Benodigdheden
- 2 kookpannen
- bakpan
- vergiet
- staafmixer
- citruspers
- snijplank
- mes
- mengkom
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Houd je pasta in beweging tijden het koken. Pasta heeft de neiging om aan elkaar te gaan plakken tijdens het koken. Maar als je regelmatig in de pan roert kun je dit makkelijk voorkomen.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng twee pannen water aan de kook. Eén voor de tagliatelle, de andere voor de cavolo nero. Rits het blad van de stelen cavolo nero af en spoel schoon. Snijd in grove stukken en leg de helft apart. Kook 1 helft 3 minuten, giet af in een vergiet en spoel af met koud water.
Rooster de pijnboompitjes goudbruin. Mix met een keukenmachine de geblancheerde cavolo nero, 3⁄4 van de pijnboompitjes, 3⁄4 van de peterselie, knoflook, citroensap, olijfolie, water en peper en zout tot een gladde pesto. Mocht de pesto te droog zijn, voeg nog wat olijfolie of water toe.
Kook de verse tagliatelle 3-4 minuten en giet af.
Maak de sjalot schoon en snipper grof. Poets de paddenstoelen schoon en snijd in grove stukken. Verhit de kruidenboter in een bakpan en fruit de sjalot 2 minuten. Voeg de paddenstoelen toe en bak 3 minuten. Voeg ten slotte de verse, gesneden cavolo nero toe en bak nog 3 minuten. Kruid naar smaak met peper en zout.
Schep de pesto door de tagliatelle.
Verdeel de pasta over diepe borden. Schep de paddenstoelen op de pasta en maak het gerecht af met de achtergehouden pijnboompitjes en takjes peterselie.