Seizoensbox VEGA MV| Stir-fry
Vegan

Seizoensbox VEGA MV| Stir-fry

met tofu en teriyakisaus

  • 20 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.25 stengel(st) bosui
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 0.5 stuk(s) korte prei
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 100 gram rode kool
  • 100 gram sobanoedels
  • 50 milliliter teriyaki saus
  • 135 gram tofu
  • 100 gram witte champignons
  • 0.5 stengel(st) bosui
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 1 stuk(s) limoen
  • 200 gram rode kool
  • 200 gram sobanoedels
  • 100 milliliter teriyaki saus
  • 270 gram tofu
  • 200 gram witte champignons
  • 0.5 stengel(st) bosui
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 1.5 stuk(s) korte prei
  • 1.5 stuk(s) limoen
  • 300 gram rode kool
  • 300 gram sobanoedels
  • 150 milliliter teriyaki saus
  • 405 gram tofu
  • 300 gram witte champignons
  • 1 stengel(st) bosui
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 2 stuk(s) limoen
  • 400 gram rode kool
  • 400 gram sobanoedels
  • 200 milliliter teriyaki saus
  • 540 gram tofu
  • 400 gram witte champignons

Benodigdheden

  • mandoline
  • vergiet
  • keukenpapier
  • citruspers
  • wok
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • hapjespan

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Hoe fijner je de knoflook snijdt hoe meer smaak je krijgt. Snijd je de knoflook grof dan wordt de smaak wat milder. Knoflook brandt akelig snel aan. Dan is het bitter en niet lekker meer. Verwarm de pan op middelhoge stand en fruit de knoflook ca. 30 seconden. Daarna voeg je de kalkoenreepjes toe en dan bakt de knoflook nog mee, maar brandt niet makkelijk meer aan.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water aan de kook voor de noedels. Kook de noedels in 6-8 minuten gaar, giet af en spoel af met koud water. Voeg een scheutje olie toe tegen het plakken.

Stap 2

Snijd de prei in ringen en spoel schoon. Snijd de kool in zo dun mogelijke reepjes. Snijd de champignons in vieren en de bosui in ringetjes. Maak de knoflook schoon en snijd grof. Pers limoensap.

Stap 3

Dep de tofu droog met keukenpapier en snijd in blokjes van 1cm. Verhit een scheut olie in een koekenpan en laat goed heet worden. Bak de tofublokjes in 10 minuten rondom bruin. Als de blokjes klaar zijn, leg ze op keukenpapier en bestrooi met zout.

Stap 4

Verwarm een scheut olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook op middelhoog vuur. Voeg de prei en rode kool toe en bak 5 minuten op hoog vuur. Voeg de champignons en de helft van de bosui toe en bak nog 5 minuten mee.

Stap 5

Voeg de teriyakisaus en limoensap toe en bak het geheel nog 5 minuten.

Stap 6

Schep de noedels op de borden en serveer samen met de groenten en krokante blokjes tofu. Garneer met de achtergehouden ringetjes bosui.