Seizoensbox VEGA MV | Sobanoedels met rode kool, radijs
Vega

Seizoensbox VEGA MV | Sobanoedels met rode kool, radijs

Paneer en Thaise basilicum

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 100 gram paneer
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 200 gram rode kool
  • 0.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 5 gram sesamzaadjes
  • 0.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 5 gram thaise basilicum
  • 200 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 200 gram paneer
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 400 gram rode kool
  • 1 eetlepel(s) sesamolie
  • 10 gram sesamzaadjes
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 10 gram thaise basilicum
  • 300 gram citroengras noedels
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 300 gram paneer
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 600 gram rode kool
  • 1.5 eetlepel(s) sesamolie
  • 15 gram sesamzaadjes
  • 1.5 eetlepel(s) sojasaus
  • 15 gram thaise basilicum
  • 400 gram citroengras noedels
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 400 gram paneer
  • 1 bosje(s) radijs
  • 800 gram rode kool
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 20 gram sesamzaadjes
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 20 gram thaise basilicum

Benodigdheden

  • grillpan
  • vergiet
  • 1 kookpan
  • wok
  • snijplank

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 26.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Let op!

Heb je de groenten liever iets meer gegaard dan in het recept staat, pas dan de kook- of baktijden aan naar eigen inzicht. Vooral bij de rode kool in dit recept kan de persoonlijke smaak veel invloed hebben op de baktijd.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de noedels.

Stap 2

Schaaf de rode kool in dunne sliertjes. Maak de radijsjes schoon en snijd in partjes. Snijd de prei in schuine ringen van 2 cm en spoel schoon. Pluk de blaadjes van de Thaise basilicum. Houd een paar blaadjes achter voor de garnering en hak de rest fijn.

Stap 3

Kook de noedels 4-6 minuten, giet af en spoel af met koud water. Voeg een klein scheutje olie toe tegen het plakken.

Stap 4

Snijd de paneer in plakjes. Verhit een grillpan en gril de plakjes paneer in 2-4 minuten per kant goudbruin.

Stap 5

Verhit nu de wok op een hoog vuur. Voeg olie toe en wok de rode kool, prei en radijs 6-8 minuten. Zet het vuur lager en voeg de noedels, sojasaus en de fijngehakte Thaise basilicum toe. Meng het geheel en verwarm nog 2-3 minuten. Proef en kruid met peper en zout en voor de liefhebber met chilivlokken.

Stap 6

Schenk voor de smaak een beetje sesamolie over de noedels. Verdeel de noedels over de borden, samen met de plakjes paneer. Maak het gerecht af met de achtergehouden blaadjes Thaise basilicum en zwart sesamzaad.