Seizoensbox VEGA  MV| Kleurrijke buddha bowl
Vegan

Seizoensbox VEGA MV| Kleurrijke buddha bowl

met zoete aardappel

  • 15 min voorbereidingstijd
  • 20 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.25 stengel(st) bosui
  • 50 gram groentespread
  • 0.25 stuk(s) limoen
  • 75 gram quinoa
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 100 gram rode kool
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 100 gram zoete aardappel
  • 10 gram zwarte sesamzaadjes
  • 0.5 stengel(st) bosui
  • 100 gram groentespread
  • 0.5 stuk(s) limoen
  • 150 gram quinoa
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 200 gram rode kool
  • 2 eetlepel(s) sojasaus
  • 200 gram zoete aardappel
  • 20 gram zwarte sesamzaadjes
  • 0.5 stengel(st) bosui
  • 150 gram groentespread
  • 0.75 stuk(s) limoen
  • 225 gram quinoa
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 300 gram rode kool
  • 3 eetlepel(s) sojasaus
  • 300 gram zoete aardappel
  • 30 gram zwarte sesamzaadjes
  • 1 stengel(st) bosui
  • 200 gram groentespread
  • 1 stuk(s) limoen
  • 300 gram quinoa
  • 1 bosje(s) radijs
  • 400 gram rode kool
  • 4 eetlepel(s) sojasaus
  • 400 gram zoete aardappel
  • 40 gram zwarte sesamzaadjes

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • mandoline
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan

Tip

Het leuke van dit gerecht is dat het eenvoudig is, maar dat het er ook heel mooi uitziet. Verdeel de verschillende ingrediƫnten mooi over de quinoa, zodat een regenboog van kleuren ontstaat.

Inkoper Wouter

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 220 graden. Pers limoensap.

Stap 2

Schil de zoete aardappel en snijd in blokjes van 1 cm. Leg de blokjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Rooster 20 minuten in de oven. Hussel tussentijds om.

Stap 3

Breng in een kookpan water aan de kook voor de quinoa. Gebruik twee keer zoveel water als quinoa. Kook de quinoa 10-15 minuten, tot het water bijna helemaal is opgenomen. Laat nog een paar minuutjes staan met de deksel op de pan.

Stap 4

Snijd de rode kool in zo dun mogelijke reepjes. Was de radijsjes en snijd in plakjes. Snijd de bosui in ringetjes.

Stap 5

Voeg naar smaak sojasaus en limoensap toe aan de quinoa. Haal de zoete aardappel uit de oven als de blokjes klaar zijn.

Stap 6

Serveer de quinoa in een kom of diep bord. Verdeel de verschillende groenten mooi over de quinoa. Strooi de zwarte sesamzaadjes erover en maak het geheel af met de kikkererwten-paprikaspread.