Seizoensbox VEGA MV | Gevulde erwtensoep
met roggebrood
- 90 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 gram aardappel(en)
- 5 gram bladselderij
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 400 milliliter groentebouillon
- 1 blad(en) laurierblad
- 1 gram pastinaak
- 2 stuk(s) roggebrood
- 0.5 eetlepel(s) roomboter
- 75 gram spliterwten
- 100 gram waspeen
- 2 gram aardappel(en)
- 10 gram bladselderij
- 1 stuk(s) gele ui
- 800 milliliter groentebouillon
- 1 blad(en) laurierblad
- 1 gram pastinaak
- 4 stuk(s) roggebrood
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 150 gram spliterwten
- 200 gram waspeen
- 3 gram aardappel(en)
- 15 gram bladselderij
- 1.5 stuk(s) gele ui
- 1200 milliliter groentebouillon
- 2 blad(en) laurierblad
- 2 gram pastinaak
- 6 stuk(s) roggebrood
- 1.5 eetlepel(s) roomboter
- 225 gram spliterwten
- 300 gram waspeen
- 4 gram aardappel(en)
- 20 gram bladselderij
- 2 stuk(s) gele ui
- 1600 milliliter groentebouillon
- 2 blad(en) laurierblad
- 2 gram pastinaak
- 8 stuk(s) roggebrood
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram spliterwten
- 400 gram waspeen
Benodigdheden
- dunschiller
- vergiet
- snijplank
- mes
- kookpan
- zeef
- soeppan
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekWeetje
Bospeen, waspeen, wortel, winterwortel… Wat is nu eigenlijk het verschil? Wortel is de algemene naam. Een bospeen is een wortel waar het loof nog aanzit. Een waspeen is een wortel die meestal iets langer tijd heeft gekregen om te groeien, waar het loof af is en die, zoals de naam al doet vermoeden, gewassen is. Een winterwortel is groter, dikker, steviger van structuur en dieper van kleur. Deze week eten we waspeen.
Redacteur Mireille
Bereidingswijze
Spoel de spliterwten goed af in een zeef. Breng de benodigde hoeveelheid groentebouillon aan de kook. Voeg de spliterwten en laurier toe aan de bouillon en laat 1 uur zachtjes koken met de deksel op de pan.
Maak de ui, aardappel en pastinaak schoon en snijd in blokjes. Maak de wortel schoon en snijd in plakjes. Hak het selderijblad grof.
Fruit de ui 1-2 minuten in een grote soeppan. Voeg de aardappel, pastinaak en wortel toe en bak even mee.
Voeg de pan met erwten in bouillon toe en kook het geheel 20 minuten. Voeg ten slotte ¾ van de bladselderij toe aan de soep en breng op smaak met peper en zout.
Smeer boter op de plakjes roggebrood.
Verdeel de soep over de soepborden. Maak af met het achtergehouden selderijblad en serveer met roggebrood.