Seizoensbox VEGA MV | Flammkuchen met rode kool, peer
en blauwe kaas
- 20 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram blauwe kaas
- 0.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 5 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) peer
- 15 gram pijnboompitten
- 250 gram rode kool
- 100 gram blauwe kaas
- 1 stuk(s) flammkuchenbodem
- 10 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) peer
- 30 gram pijnboompitten
- 500 gram rode kool
- 150 gram blauwe kaas
- 1.5 stuk(s) flammkuchenbodem
- 15 gram krulpeterselie
- 3 stuk(s) peer
- 45 gram pijnboompitten
- 750 gram rode kool
- 200 gram blauwe kaas
- 2 stuk(s) flammkuchenbodem
- 20 gram krulpeterselie
- 4 stuk(s) peer
- 60 gram pijnboompitten
- 1000 gram rode kool
Benodigdheden
- bakplaat
- bakpan
- vergiet
- snijplank
- mes
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Tip om je rode kool heel mooi droog te krijgen: leg een schone theedoek in een vergiet en doe hier de rode kool in. Zet de vergiet op een schaal of in de gootsteen. Draai de doek dicht en knijp zoveel mogelijk vocht uit de kool. Laat 10 minuten zo staan.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 220 graden.
Leg de rode kool in een vergiet en druk er met je handen zoveel mogelijk vocht uit. Laat een paar minuten staan en druk er nog een keer het vocht uit.
Rol de flammkuchenbodem uit op een bakplaat en bak 10 minuten in het midden van de oven.
Was de peer, verwijder het klokhuis en snijd in dunne partjes. Rooster de pijnboompitten ca. 5 minuten tot ze goudbruin zijn. Was de peterselie en snijd grof.
Haal de flammkuchenbodem uit de oven, maar laat de oven aan staan. Verdeel de uitgelekte rode kool op de flammkuchenbodem. Leg de partjes peer er diagonaal op en bestrooi met peper. Rooster de flammkuchen 5 minuten in de oven.
Haal de flammkuchen uit de oven en leg op een plank. Brokkel blauwe kaas erover en bestrooi met pijnboompitjes. Maak af met wat peterselie en snijd naar wens in stukken.