Seizoensbox VEGA MV | Couscous salade
met crunchy boerenkool
- 15 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 50 gram geitenfeta
- 1 theelepel(s) knoflookpoeder
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 bosje(s) radijs
- 100 gram rode boerenkool
- 8 sachet(s) rozemarijnolie
- 100 gram volkoren couscous
- 100 gram waspeen
- 65 milliliter water
- 0.5 stuk(s) citroen
- 100 gram geitenfeta
- 2 theelepel(s) knoflookpoeder
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 bosje(s) radijs
- 200 gram rode boerenkool
- 16 sachet(s) rozemarijnolie
- 200 gram volkoren couscous
- 200 gram waspeen
- 130 milliliter water
- 0.75 stuk(s) citroen
- 150 gram geitenfeta
- 3 theelepel(s) knoflookpoeder
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 0.75 bosje(s) radijs
- 300 gram rode boerenkool
- 24 sachet(s) rozemarijnolie
- 300 gram volkoren couscous
- 300 gram waspeen
- 195 milliliter water
- 1 stuk(s) citroen
- 200 gram geitenfeta
- 4 theelepel(s) knoflookpoeder
- 8 eetlepel(s) olijfolie
- 1 bosje(s) radijs
- 400 gram rode boerenkool
- 32 sachet(s) rozemarijnolie
- 400 gram volkoren couscous
- 400 gram waspeen
- 260 milliliter water
Benodigdheden
- dunschiller
- bakplaat + bakpapier
- vergiet
- keukenpapier
- citruspers
- snijplank
- mes
- kom
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Zorg dat de boerenkool goed droog is voordat je deze bakt. Zo wordt het extra crunchy! Bak de boerenkoolchips in het midden van de oven of zelfs iets lager, anders kunnen ze te snel verbranden.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Verwarm de oven op 200 graden. Breng water voor de couscous aan de kook, schenk over de couscous en roer door elkaar. Dek af met een deksel en laat staan tot het vocht is geabsorbeerd.
Was de boerenkool. Rits het blad van de stengels af en scheur in kleine stukjes. Dep droog met keukenpapier.
Leg de boerenkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder, peper en zout. Rooster de boerenkool 10 minuten in het midden van de oven.
Snijd met een dunschiller de wortel in dunne slierten. Snijd de radijs in plakjes.
Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met rozemarijnolie, citroensap, peper en zout. Schep de crunchy boerenkool, de wortel en de radijs erdoor en brokkel feta over de couscous.
Verdeel de couscous over de borden.