Seizoensbox VEGA MV | Bulgur met citroenhangop
Vega

Seizoensbox VEGA MV | Bulgur met citroenhangop

en gegrilde prei

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 1 stengel(st) bosui
  • 100 gram bulgur
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 75 gram hangop
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 5 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 100 gram paneer
  • 50 gram winterpostelein
  • 120 gram witte bonen
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 stengel(st) bosui
  • 200 gram bulgur
  • 1 stuk(s) citroen
  • 150 gram hangop
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 10 gram krulpeterselie
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 200 gram paneer
  • 100 gram winterpostelein
  • 240 gram witte bonen
  • 45 gram amandelschaafsel
  • 3 stengel(st) bosui
  • 300 gram bulgur
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 225 gram hangop
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 15 gram krulpeterselie
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 300 gram paneer
  • 150 gram winterpostelein
  • 360 gram witte bonen
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 4 stengel(st) bosui
  • 400 gram bulgur
  • 2 stuk(s) citroen
  • 300 gram hangop
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 20 gram krulpeterselie
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 400 gram paneer
  • 200 gram winterpostelein
  • 480 gram witte bonen

Benodigdheden

  • bakpan
  • grillpan
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • hapjespan
  • salade kom
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega Melkvrij

Vanaf 0.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om te bakken wordt vaak milde olijfolie gebruikt, die licht van kleur en neutraal van smaak is. Maar wil je een lekkere dressing in je salade kies dan voor een goede kwaliteit olie. Een extra vierge (koudgeperste) olie met een diepgroene kleur en een volle smaak.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 2

Rooster de geschaafde amandelen in de koekenpan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de peterselie en snijd fijn. Was de winterpostelein, snijd de worteltjes eraf en snijd grof. Maak de bosui schoon en snijd in hele fijne ringetjes. Leg de gesneden groenten in een saladekom.

Stap 3

Verwarm een grillpan met een scheutje olie. Zorg dat de pan goed heet is. Was de prei en dep droog voordat je gaat grillen. Snijd vervolgens in stukken van 10 centimeter. Grill de prei 5 minuten per kant en kruid naar smaak met peper en zout. Nadat beide kanten gegrild zijn, zet het vuur laag, schenk een half glas water bij de prei en zet een deksel erop. Laat de prei op deze manier minimaal 5 minuten stomen.

Stap 4

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd de paneer in blokjes en kruid naar smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de knoflook en paneer in ca. 5 rondom mooi bruin. Spel de bonen af en laat uitlekken. Voeg de bonen toe aan de paneer en bak 3 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 5

Doe de hangop in een kom en rasp hier zoveel mogelijk van de citroenschil in. Meng ook de helft van het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak door de hangop. Leg de bulgur bij de groenten in de saladekom. Voeg de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Hussel door elkaar.

Stap 6

Schep de bulgur op het bord en leg hier een mooie dot hangop op. Serveer samen met de gegrilde prei en de bonen met paneer. Maak het gerecht af met de geroosterde amandelen.