Seizoensbox VEGA | Conchigliettes met rode boerenkool
en pesto
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.25 stuk(s) citroen
- 50 gram pesto
- 10 gram pijnboompitten
- 200 gram rode boerenkool
- 0.5 stuk(s) rode ui
- 0.25 gram tuinkers
- 100 gram volkoren conchigliettes
- 0.5 stuk(s) citroen
- 100 gram pesto
- 20 gram pijnboompitten
- 400 gram rode boerenkool
- 1 stuk(s) rode ui
- 0.5 gram tuinkers
- 200 gram volkoren conchigliettes
- 0.75 stuk(s) citroen
- 150 gram pesto
- 25 gram pijnboompitten
- 600 gram rode boerenkool
- 1.5 stuk(s) rode ui
- 0.75 gram tuinkers
- 300 gram volkoren conchigliettes
- 1 stuk(s) citroen
- 200 gram pesto
- 30 gram pijnboompitten
- 800 gram rode boerenkool
- 2 stuk(s) rode ui
- 1 gram tuinkers
- 400 gram volkoren conchigliettes
Benodigdheden
- kopje
- vergiet
- 1 kookpan
- koksmes
- snijplank
- 1 hapjespan
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekTip
Giet niet al het kookvocht af: Het is een geweldige toevoeging aan de saus. Voeg ongeveer een 1/2 soeplepel kookvocht toe aan je saus. Het zoute, zetmeelrijke water voegt niet alleen smaak toe, maar helpt ook de pasta en saus aan elkaar te lijmen; het zal ook helpen om de saus dikker te maken.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook voor de pasta.
Pluk de boerenkool van de nerf en spoel schoon. Snijd het koolblad in reepjes van 2 cm. Maak de rode ui schoon en snipper fijn.
Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet daarna af en vang een kopje kookvocht op. Rooster ondertussen de pijnboompitten 1-2 minuten in de hapjespan zonder olie.
Haal de pitjes uit de pan en verwarm de pan met een scheutje olijfolie. Bak de rode ui 1-2 minuten. Voeg de gesneden boerenkool toe en laat slinken.
Meng de pasta met de rode ui en boerenkool. Voeg de pesto toe en een beetje van het kookvocht om het gerecht lekker smeuïg te maken. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de pasta over de borden en rasp er naar smaak citroenschil over. Maak het gerecht af met de geroosterde pijnboompitjes en tuinkers.