Seizoensbox VEGA | Broodje burger
Vega

Seizoensbox VEGA | Broodje burger

met friet en frisse witlof-appelsalade

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 stuk(s) appel
  • 50 gram hangop
  • 1 theelepel(s) honing
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 25 gram little gem
  • 1 stuk(s) oesterzwamburger
  • 1 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.25 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 1 stuk(s) waldkornbol
  • 1 stuk(s) witlof
  • 200 gram zoete aardappel
  • 1 stuk(s) appel
  • 100 gram hangop
  • 2 theelepel(s) honing
  • 2 theelepel(s) kerrie
  • 50 gram little gem
  • 2 stuk(s) oesterzwamburger
  • 2 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.5 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 2 stuk(s) waldkornbol
  • 1 stuk(s) witlof
  • 400 gram zoete aardappel
  • 1.5 stuk(s) appel
  • 150 gram hangop
  • 3 theelepel(s) honing
  • 3 theelepel(s) kerrie
  • 75 gram little gem
  • 3 stuk(s) oesterzwamburger
  • 3 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 0.75 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 3 stuk(s) waldkornbol
  • 2 stuk(s) witlof
  • 600 gram zoete aardappel
  • 2 stuk(s) appel
  • 200 gram hangop
  • 4 theelepel(s) honing
  • 4 theelepel(s) kerrie
  • 100 gram little gem
  • 4 stuk(s) oesterzwamburger
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vergine
  • 1 stuk(s) sinaasappel(s)
  • 4 stuk(s) waldkornbol
  • 2 stuk(s) witlof
  • 800 gram zoete aardappel

Benodigdheden

  • bakplaat + bakpapier
  • grillpan
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • 2 mengkommen
  • salade kom
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Om te bakken wordt vaak milde olijfolie gebruikt, die licht van kleur en neutraal van smaak is. Maar wil je een lekkere dressing in je salade kies dan voor een goede kwaliteit olie. Een extra vierge (koudgeperste) olie met een diepgroene kleur en een volle smaak.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 220 graden, met boven en onder de grillstand aan.

Stap 2

Was de zoete aardappel. Snijd deze in frieten. Verdeel de zoete aardappelfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout. Hussel voorzichtig door elkaar. Bak de friet ca. 20 minuten. Schep tussentijds 1 of 2 keer om.

Stap 3

Meng voor een frisse saus de hangop, kerriepoeder, honing, peper en zout.

Stap 4

Snijd de witlof in de lengte doormidden, verwijder het bittere hart en snijd in de lengte in reepjes. Was de slamix en de appel. Snijd de appel in dunne plakjes. Leg de witlof, appel en slamix in een saladekom. Maak in een mengkom een dressing van olijfolie, rasp en sap van de sinaasappel, peper en zout. Meng door de salade.

Stap 5

Verhit olie in een bakpan en bak de oesterzwamburgers 2-3 minuten per kant. Snijd de broodjes doormidden en bak 2-3 minuten mee in de oven.

Stap 6

Beleg de broodjes met kerriesaus, salade en een burger. Verdeel de friet over de borden en serveer met de rest van de witlof-appelsalade.