
Seizoensbox VEGA | Boerenkoolstamp met geitenkaas
en pastinaak
- 20 min bereidingstijd
Ingrediƫnten
- 0.5 gram bloem
- 0.5 gram boerenkool
- 80 gram geitenkaas
- 100 mililiter groentebouillon
- 200 gram kruimige aardappelen
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 gram pastinaak
- 10 gram pijnboompitten
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 0.25 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
- 1 gram bloem
- 0.5 gram boerenkool
- 160 gram geitenkaas
- 200 mililiter groentebouillon
- 400 gram kruimige aardappelen
- 2 theelepel(s) mosterd
- 1 gram pastinaak
- 20 gram pijnboompitten
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 0.5 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
- 1.5 gram bloem
- 0.5 gram boerenkool
- 240 gram geitenkaas
- 300 mililiter groentebouillon
- 600 gram kruimige aardappelen
- 3 theelepel(s) mosterd
- 1 gram pastinaak
- 30 gram pijnboompitten
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 0.75 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
- 2 gram bloem
- 0.5 gram boerenkool
- 320 gram geitenkaas
- 400 mililiter groentebouillon
- 800 gram kruimige aardappelen
- 4 theelepel(s) mosterd
- 2 gram pastinaak
- 40 gram pijnboompitten
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 1 pot(ten) zilver-/cocktailuitjes
Benodigdheden
- dunschiller
- bakpan
- vergiet
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
- pureestamper
Weetje
Aardappelpuree is natuurlijk de basis van elke stamppot. Maar weet je dat pastinaak ook heel lekker is voor in de stamp? Het geeft een bijzondere smaaksensatie, die je stamppot extra lekker maakt.
Fooddesigner Charlotte
Bereidingswijze
Schil de aardappel en pastinaak, snijd in blokjes van 2cm en kook 8-10 minuten. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.
Rooster de pijnboompitten 1-2 minuten in een bakpan tot ze mooi goudkleurig zijn.
Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg al roerend de bouillon toe en breng rustig aan de kook. Laat op een laag vuur 10 minuten sudderen.
Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Giet de groenten af. Brokkel de geitenkaas.
Voeg de andere helft van de roomboter en mosterd naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.
Verdeel de stamppot en de geitenkaas over de borden. Maak het gerecht af met de jus en de geroosterde pijnboompitten.