Seizoensbox V | Kabocha pompoensoep met kikkererwten
en tuinkers
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 milliliter groentebouillon
- 200 gram kabocha pompoen
- 100 gram kikkererwten
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 gram tuinkers
- 1 stuk(s) volkoren bara
- 600 milliliter groentebouillon
- 400 gram kabocha pompoen
- 200 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 gram tuinkers
- 2 stuk(s) volkoren bara
- 900 milliliter groentebouillon
- 600 gram kabocha pompoen
- 300 gram kikkererwten
- 1 teentje(s) knoflook
- 3 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 gram tuinkers
- 3 stuk(s) volkoren bara
- 1200 milliliter groentebouillon
- 800 gram kabocha pompoen
- 400 gram kikkererwten
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 2 gram tuinkers
- 4 stuk(s) volkoren bara
Benodigdheden
- lepel
- staafmixer
- koksmes
- snijplank
- ovenrooster
- zeef
- 1 soeppan
- schaar
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega Melkvrij
Vanaf 26.50 per weekTip
Bara’s zijn gemaakt van gekruid deeg dat wordt gebakken in olie. Kruiden die in het deeg gaan, zijn onder andere komijn, knoflook, kurkuma en chilipeper. Je koopt deze broodjes bij de toko, maar je kunt ze ook goed vervangen door naanbrood of pita's
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten in een zeef. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Was de pompoen. Snijd de pompoen doormidden en verwijder met een lepel de pitten. Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Fruit de pompoen samen met de knoflook en de helft van de kikkererwten. Kruid naar smaak met kerriekruiden. Voeg na 4-5 minuten de groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken.
Verwarm de bara 3-5 minuten in de voorverwarmde oven.
Zodra de pompoen mooi zacht is pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg na het pureren de achtergehouden kikkererwten toe. Verwarm de soep nog 2-3 minuten en kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en druppel er wat olijfolie in. Maak het gerecht af met de tuinkers en serveer samen met de bara.