Seizoensbox V | Crispy portobello met chioggiabiet
en salade van mizuna
- 35 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 1 eetlepel(s) bloem
- 1 gram chioggia biet
- 0.25 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) eieren
- 250 gram frietaardappelen
- 50 mililiter kerriesaus
- 50 gram mizuna
- 1 theelepel(s) mosterd
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 25 gram panko
- 1 stuk(s) portobello
- 0.25 gram tuinkers
- 2 eetlepel(s) azijn
- 2 eetlepel(s) bloem
- 1 gram chioggia biet
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) eieren
- 500 gram frietaardappelen
- 100 mililiter kerriesaus
- 100 gram mizuna
- 2 theelepel(s) mosterd
- 6 eetlepel(s) olijfolie
- 50 gram panko
- 2 stuk(s) portobello
- 0.5 gram tuinkers
- 3 eetlepel(s) azijn
- 3 eetlepel(s) bloem
- 2 gram chioggia biet
- 0.75 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) eieren
- 750 gram frietaardappelen
- 150 mililiter kerriesaus
- 150 gram mizuna
- 3 theelepel(s) mosterd
- 9 eetlepel(s) olijfolie
- 75 gram panko
- 3 stuk(s) portobello
- 0.5 gram tuinkers
- 4 eetlepel(s) azijn
- 4 eetlepel(s) bloem
- 2 gram chioggia biet
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) eieren
- 1000 gram frietaardappelen
- 200 mililiter kerriesaus
- 200 gram mizuna
- 4 theelepel(s) mosterd
- 12 eetlepel(s) olijfolie
- 100 gram panko
- 4 stuk(s) portobello
- 1 gram tuinkers
Benodigdheden
- kopje
- dunschiller
- 2 kookpannen
- staafmixer
- steelpan
- koksmes
- snijplank
- hapjespan
- maatbeker
- rasp
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox Vega
Vanaf 19.50 per weekWeetje
Panko is Japans paneermeel met een meer knapperige en luchtige structuur dan normaal paneermeel. Het is perfect bij o.a. garnalen, vis, kip en groenten.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-220 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Breng een pan met water aan de kook voor de aardappelen. Schil de aardappelen, snijd in plakken en snijd ze vervolgens in frieten. Kook de frieten in ca. 5 minuten beetgaar. Giet af en laat op de bakplaat afkoelen. Kruid de frieten met peper, zout en een eetlepel olie en hussel voorzichtig door elkaar. Bak de frieten ca. 30 minuten in de oven. Schep tussentijds 1 of 2 keer om tot de frieten goudbruin en knapperig zijn.
Maak in een saladekom een snelle dressing van mosterd, olie en azijn. Was de mizuna. Schil de biet en schaaf in dunne plakjes. Leg de plakjes biet en de mizuna in de saladekom, maar meng nog niet door de dressing. Knip er de tuinkers over. Snijd de benodigde hoeveelheid citroen in partjes.
Breek en kluts een ei in een mengkom. Gebruik een andere mengkom voor de bloem en een derde mengkom voor de panko.
Dep de portobello droog en kruid met peper en zout. Haal de portobello door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het panko. Herhaal dit voor alle portobello’s.
Verwarm een bakpan met een laagje olie en bak de gepaneerde portobello in 4-6 minuten per kant mooi krokant. Hussel net voor het serveren de salade goed door elkaar.
Verdeel de friet en portobello over de borden en serveer samen met de salade, kerriesaus en partjes citroen.