Seizoensbox V  | Boerenkoolstamp met tempehsticks
Vega

Seizoensbox V | Boerenkoolstamp met tempehsticks

pastinaak en zilveruitjes

  • 15 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 200 gram boerenkool
  • 100 milliliter groentebouillon
  • 50 milliliter jus
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 theelepel(s) mosterd
  • 100 gram pastinaak
  • 2 eetlepel(s) roomboter
  • 4 stuk(s) tempehsticks
  • 5 gram verse kruiden
  • 45 gram zilver-/cocktailuitjes
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 400 gram boerenkool
  • 200 milliliter groentebouillon
  • 50 milliliter jus
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 theelepel(s) mosterd
  • 200 gram pastinaak
  • 4 eetlepel(s) roomboter
  • 8 stuk(s) tempehsticks
  • 10 gram verse kruiden
  • 90 gram zilver-/cocktailuitjes
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 600 gram boerenkool
  • 300 milliliter groentebouillon
  • 100 milliliter jus
  • 600 gram kruimige aardappelen
  • 3 theelepel(s) mosterd
  • 300 gram pastinaak
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 12 stuk(s) tempehsticks
  • 15 gram verse kruiden
  • 135 gram zilver-/cocktailuitjes
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 800 gram boerenkool
  • 400 milliliter groentebouillon
  • 100 milliliter jus
  • 800 gram kruimige aardappelen
  • 4 theelepel(s) mosterd
  • 400 gram pastinaak
  • 8 eetlepel(s) roomboter
  • 16 stuk(s) tempehsticks
  • 20 gram verse kruiden
  • 180 gram zilver-/cocktailuitjes

Benodigdheden

  • dunschiller
  • 2 kookpannen
  • vergiet
  • steelpan
  • snijplank
  • mes

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox Vega

Vanaf 19.50 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Weetje

Onze klassieke stamppotten worden gemaakt met kruimige aardappelen. De naam zegt het al: deze worden na het koken kruimig en vallen gemakkelijk uit elkaar. Daardoor kun je er perfect mooie puree van maken – een must voor goede stamppot.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een kookpan water met een snufje zout aan de kook. Schil de aardappel en pastinaak en snijd in blokjes van 2cm.

Stap 2

Kook de blokjes aardappel en pastinaak 8-10 minuten. Rits het boerenkoolblad van de stelen af, was in ruim water en snijd fijn.

Stap 3

Verwarm de helft van de roomboter in een steelpan en fruit de zilveruitjes 1-2 minuten aan. Voeg de bloem toe en bak 2-3 minuten mee. Voeg al roerend de bouillon toe en breng rustig aan de kook. Laat op een laag vuur 10 minuten sudderen. Proef en voeg naar smaak wat verse kruiden, peper en zout toe.

Stap 4

Voeg na 10 minuten de gesneden boerenkool toe aan de aardappel en pastinaak en laat nog 5 minuten meekoken. Bak ondertussen de tempehsticks in 5 minuten krokant. Giet de groenten af en laat goed uitlekken.

Stap 5

Voeg mosterd en de andere helft van de roomboter naar smaak toe en stamp grof. Proef en kruid met peper en zout.

Stap 6

Verdeel de stamppot en de tempehsticks over de borden. Maak het gerecht af met de jus.