Seizoensbox | Romige winter moussaka met kalkoen
met yacon en notenpesto
- 50 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 15 eetlepel(s) bloem
- 15 gram boter
- 150 gram kalkoendijfilet
- 50 gram komijnekaas
- 250 gram koolraap
- 50 gram notenpesto
- 1 stuk(s) portobello
- 125 mililiter volle melk
- 100 stuk(s) yacon
- 30 eetlepel(s) bloem
- 30 gram boter
- 300 gram kalkoendijfilet
- 100 gram komijnekaas
- 500 gram koolraap
- 100 gram notenpesto
- 2 stuk(s) portobello
- 250 mililiter volle melk
- 200 stuk(s) yacon
- 45 eetlepel(s) bloem
- 45 gram boter
- 450 gram kalkoendijfilet
- 150 gram komijnekaas
- 750 gram koolraap
- 150 gram notenpesto
- 3 stuk(s) portobello
- 375 mililiter volle melk
- 300 stuk(s) yacon
- 60 eetlepel(s) bloem
- 60 gram boter
- 600 gram kalkoendijfilet
- 200 gram komijnekaas
- 1000 gram koolraap
- 200 gram notenpesto
- 4 stuk(s) portobello
- 500 mililiter volle melk
- 400 stuk(s) yacon
Benodigdheden
- dunschiller
- ovenschaal
- mandoline
- vergiet
- steelpan
- koksmes
- snijplank
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Door te blijven roeren bakt de rauwe bloem 'gaar'. Hij is gaar wanneer je een lichte koekjesgeur ruikt. Voeg dan de vloeistof beetje bij beetje toe.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kalkoendijfilet in dunne reepjes en kruid met peper en zout. Verwarm een bakpan met een scheutje olie en bak de kalkoenreepjes in 5 minuten goudbruin. Breng een pan water aan de kook.
Poets de portobello schoon. Schil de yacon en de koolraap. Yacon kan snel verkleuren tijdens het schillen en snijden, maar de smaak verandert hier niet door. Snijd of schaaf hele dunne plakken van de yacon en de koolraap. Snijd ook de portobello in dunne repen. Blancheer de plakken yacon en koolraap kort in het kokende water
Meng de plakjes groenten, portobello en kalkoen in een kom naar smaak met de notenpesto, peper en zout. Stort het geheel in een ovenschaal en druk goed aan.
Rasp de kaas. Smelt de boter in een steelpan. Voeg de bloem toe en verwarm deze al roerend 2 minuten. Voeg de melk in scheutjes toe en roer goed door, tot je een mooie gladde saus hebt. Meng de kaas erdoor en roer weer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout. Giet de kaassaus over de groenten.
Bak de moussaka minimaal 25-30 minuten in het midden van de oven. Verdeel de winter moussaka over de borden.