Seizoensbox | Prei pizza met gerookte forel
en salade van veldsla en dille
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 1 eetlepel(s) azijn
- 50 milliliter crème fraîche
- 1 stuk(s) eieren
- 75 gram gerookte forelfilet
- 1 stuk(s) korte prei
- 1 eetlepel(s) mayonaise
- 1 theelepel(s) mosterd
- 1 stuk(s) pizzabodem
- 1 stuk(s) rode ui
- 50 gram veldsla
- 10 gram verse dille
- 2 eetlepel(s) azijn
- 100 milliliter crème fraîche
- 2 stuk(s) eieren
- 150 gram gerookte forelfilet
- 2 stuk(s) korte prei
- 2 eetlepel(s) mayonaise
- 2 theelepel(s) mosterd
- 2 stuk(s) pizzabodem
- 2 stuk(s) rode ui
- 100 gram veldsla
- 15 gram verse dille
- 3 eetlepel(s) azijn
- 150 milliliter crème fraîche
- 3 stuk(s) eieren
- 225 gram gerookte forelfilet
- 3 stuk(s) korte prei
- 3 eetlepel(s) mayonaise
- 3 theelepel(s) mosterd
- 3 stuk(s) pizzabodem
- 3 stuk(s) rode ui
- 150 gram veldsla
- 20 gram verse dille
- 4 eetlepel(s) azijn
- 200 milliliter crème fraîche
- 4 stuk(s) eieren
- 300 gram gerookte forelfilet
- 4 stuk(s) korte prei
- 4 eetlepel(s) mayonaise
- 4 theelepel(s) mosterd
- 4 stuk(s) pizzabodem
- 4 stuk(s) rode ui
- 200 gram veldsla
- 25 gram verse dille
Benodigdheden
- 1 bakplaat of ovenschaal
- vergiet
- steelpan
- snijplank
- mes
- 2 mengkommen
- salade kom
- garde
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Na het koken is het belangrijk om het ei te laten ‘schrikken’. Dit doe je door de gekookte eieren uit het hete water te halen en circa 10 seconden onder stromend, koud water te houden. Hiermee stop je niet alleen de garing, je kunt het ei nu ook makkelijker pellen.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 graden, met boven- en onderwarmte aan. Snijd de prei in dunne ringen en spoel schoon. Snijd de dille grof. Pluk of snijd de gerookte forel in flakes. Verwijder eventuele graatjes.
Kook de eieren in 10 minuten hard, laat schrikken en afkoelen. Maak de rode ui schoon en snijd in dunne ringen. Leg de helft van de uiringen in de saladekom. Voeg ook de veldsla toe. Pel de eieren en verkruimel ze door de salade.
Meng de crème fraîche naar smaak met peper en zout. Leg de pizzabodems op een met bakpapier beklede bakplaat en besmeer deze met de crème fraîche.
Beleg de pizza met de prei, de andere helft van de rode ui en de gerookte forel.
Plaats de pizza in de oven en bak in ca. 10 minuten lekker krokant. Meng voor de dressing mayonaise, azijn, mosterd en ⅔ van de dille in een mengkom. Kruid met peper en zout. Voeg de dressing toe aan de salade.
Haal de pizza uit de oven en garneer met de rest van de dille. Serveer samen met de salade.