Seizoensbox | Pittige hutspot
Vlees

Seizoensbox | Pittige hutspot

met gehaktballetjes

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 0.5 eetlepel(s) bloem
  • 1 stuk(s) gele ui
  • 9 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 2 theelepel(s) ketjap
  • 100 gram kruimige aardappelen
  • 0.5 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 50 gram paddenstoelenmix
  • 0.25 stuk(s) rode peper
  • 1.5 eetlepel(s) roomboter
  • 1 theelepel(s) sambal
  • 2 gram tijm
  • 150 gram waspeen
  • 100 milliliter water
  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 2 stuk(s) gele ui
  • 18 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 4 theelepel(s) ketjap
  • 200 gram kruimige aardappelen
  • 1 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 0.5 stuk(s) rode peper
  • 3 eetlepel(s) roomboter
  • 2 theelepel(s) sambal
  • 4 gram tijm
  • 300 gram waspeen
  • 200 milliliter water
  • 1.5 eetlepel(s) bloem
  • 3 stuk(s) gele ui
  • 27 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 6 theelepel(s) ketjap
  • 300 gram kruimige aardappelen
  • 1.5 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 150 gram paddenstoelenmix
  • 0.75 stuk(s) rode peper
  • 4.5 eetlepel(s) roomboter
  • 3 theelepel(s) sambal
  • 6 gram tijm
  • 450 gram waspeen
  • 300 milliliter water
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 4 stuk(s) gele ui
  • 36 stuk(s) hertengehaktballetjes
  • 8 theelepel(s) ketjap
  • 400 gram kruimige aardappelen
  • 2 mililiter paddenstoelen bouillon
  • 200 gram paddenstoelenmix
  • 1 stuk(s) rode peper
  • 6 eetlepel(s) roomboter
  • 4 theelepel(s) sambal
  • 8 gram tijm
  • 600 gram waspeen
  • 400 milliliter water

Benodigdheden

  • bakpan
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • pureestamper
  • aluminiumfolie

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Houd je niet van veel pit? Verwijder dan de zaadjes van de rode peper.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Breng in een grote pan water met een snufje zout aan de kook. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Snijd de wortel in plakjes. Snipper de ui. Snijd de peper fijn.

Stap 2

Kook de aardappelen, wortel en de helft van de ui ca. 20 minuten. Giet daarna af in een vergiet en doe terug in de pan.

Stap 3

Verhit een scheutje olie in een bakpan en fruit de gesneden peper 5 minuten. Haal de peper uit de pan en houd apart. Smelt daarna de helft van de roomboter en bak de achtergehouden ui. Rits de tijm en bak mee. Als de ui glazig wordt, voeg de gehaktballetjes toe en bak in ca. 10 minuten mooi bruin.

Stap 4

Snijd de paddenstoelen in plakjes. Voeg na 5 minuten toe aan de gehaktballetjes en bak nog 5 minuten mee.

Stap 5

Haal de balletjes uit de pan en zet afgedekt weg met aluminiumfolie. Zet de pan uit. Maak de bouillon. Verwarm in een steelpannetje de helft van de boter. Voeg de bloem al roerend toe totdat de bloem goed is opgelost. Als de bloem is opgelost, voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Laat 5 minuten pruttelen zodat de saus meer bindt. Voeg de sambal en ketjap toe.

Stap 6

Stamp de hutspot fijn en voeg de rest van de boter en de gefruite peper toe. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de hutspot over de borden en maak er een kuiltje in voor de jus. Serveer met de gehaktballetjes en paddenstoelen en eventueel nog wat extra peper.