
Seizoensbox | Paellaschotel van parelgort met pompoen
en chorizo
- 15 min voorbereidingstijd
- 60 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 50 gram chorizo
- 150 gram flespompoen
- 300 mililiter groentebouillon
- 2 stuk(s) kipdrumsticks
- 10 gram paellakruiden
- 100 gram parelgort
- 100 stuk(s) waspeen
- 100 gram chorizo
- 300 gram flespompoen
- 600 mililiter groentebouillon
- 4 stuk(s) kipdrumsticks
- 15 gram paellakruiden
- 200 gram parelgort
- 200 stuk(s) waspeen
- 150 gram chorizo
- 450 gram flespompoen
- 900 mililiter groentebouillon
- 6 stuk(s) kipdrumsticks
- 25 gram paellakruiden
- 300 gram parelgort
- 300 stuk(s) waspeen
- 200 gram chorizo
- 600 gram flespompoen
- 1200 mililiter groentebouillon
- 8 stuk(s) kipdrumsticks
- 30 gram paellakruiden
- 400 gram parelgort
- 400 stuk(s) waspeen
Benodigdheden
- steelpan
- snijplank
- mes
- hapjespan
- maatbeker
- bakblik of ovenschaal
Tip
Omdat er deze week geen vis in jouw box zit, maken we dit gerecht met kipdrumsticks. Deze passen goed in dit recept, maar hebben wel een langere bereiding nodig. Verdeel de kip in een bakblik/ovenschaal. Kruid indien gewenst met nog een beetje paellakruiden. Leg de drumsticks in een voorverwarmde oven op 200℃ en bak ze 20-25 minuten.
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwarm de benodigde hoeveelheid bouillon. Verdeel de kipdrumsticks in een ingevette ovenschaal of bakblik. Kruid indien gewenst met een beetje paellakruiden. Bak de drumsticks 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de pompoen en de waspeen schoon en snijd in blokjes.
Verwarm een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de chorizo kort aan. Schep de chorizo uit de pan en houd apart. Bak de blokjes pompoen en waspeen 5-6 minuten.
Voeg de parelgort en de paellakruiden toe en bak 1-2 minuten mee. Blus af met de bouillon en laat gedurende 50-55 minuten op laag vuur garen. Roer af en toe door.
Neem de pan van het vuur, zodra de parelgort gaar is en het vocht vrijwel geheel is opgenomen. Meng de chorizo erdoor. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
Verdeel de schotel over de borden. Serveer samen met de kipkluifjes.