Seizoensbox | Ovenschotel met kippenbout
Vlees

Seizoensbox | Ovenschotel met kippenbout

, aardpeer en kaas

  • 30 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram aardpeer
  • 75 gram chinese kool
  • 50 gram geraspte kaas
  • 100 mililiter groentebouillon
  • 1 stuk(s) kippenbout (gegaard)
  • 5 gram omelet kruiden
  • 50 gram roomkaas citroen-peper
  • 200 gram zoete aardappel
  • 200 gram zoete aardappel of aardappel
  • 200 gram aardpeer
  • 150 gram chinese kool
  • 100 gram geraspte kaas
  • 200 mililiter groentebouillon
  • 2 stuk(s) kippenbout (gegaard)
  • 10 gram omelet kruiden
  • 100 gram roomkaas citroen-peper
  • 400 gram zoete aardappel
  • 400 gram zoete aardappel of aardappel
  • 300 gram aardpeer
  • 225 gram chinese kool
  • 150 gram geraspte kaas
  • 300 mililiter groentebouillon
  • 3 stuk(s) kippenbout (gegaard)
  • 15 gram omelet kruiden
  • 150 gram roomkaas citroen-peper
  • 600 gram zoete aardappel
  • 600 gram zoete aardappel of aardappel
  • 400 gram aardpeer
  • 300 gram chinese kool
  • 200 gram geraspte kaas
  • 400 mililiter groentebouillon
  • 4 stuk(s) kippenbout (gegaard)
  • 20 gram omelet kruiden
  • 200 gram roomkaas citroen-peper
  • 800 gram zoete aardappel
  • 800 gram zoete aardappel of aardappel

Benodigdheden

  • ovenschaal
  • 2 kookpannen
  • staafmixer
  • snijplank
  • mes
  • salade kom
  • maatbeker
  • garde

Tip

Dragon, bieslook, kervel, dillegroen, witte peper zijn de basis kruiden in een goede omelet kruidenmix! Deze kruiden passen perfect in dit recept.

Chef Ruud

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Strijk met een bakkwast wat olie op de kippenbout, kruid met peper en zout en leg in een ingevette ovenschaal, met het vel naar beneden. Bak 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai na 25 minuten de kippenbouten om en lepel het vocht in de ovenschaal er overheen.

Stap 2

Breng in twee kookpannen water met een snufje zout aan de kook, één voor aardpeer en één voor de zoete aardappel. Maak de benodigde hoeveelheid groentebouillon aan. Schil de aardpeer en snijd in dunne plakjes. Kook de aardpeer in 8 minuten gaar. Giet af en pureer met de roomkaas en groentebouillon tot een gladde saus.

Stap 3

Schil de zoete aardappel en snijd in plakjes. Blancheer de plakjes 4 minuten in het kokende water. Giet de zoete aardappelen af en leg ze in een ingevette ovenschaal. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Meng omeletkruiden, peper, zout en de helft van de reepjes Chinese kool met de zoete aardappel. Giet de aardpeersaus erop en strooi geraspte kaas erover.

Stap 4

Wanneer je de kippenbouten omdraait zet je de groenteschotel ook in de oven en bak je de kip en groenten nog 25-30 minuten.

Stap 5

Maak in een saladekom een snelle dressing van 1 deel azijn en 3 delen olie. Kruid naar smaak met mosterd, peper en zout. Meng de dressing met de achtergehouden Chinese kool.

Stap 6

Verdeel de kip en de groenteschotel over de borden en serveer met de Chinese koolsalade.