Seizoensbox | Marokkaanse bulgur met kip, citroenhangop
Vlees

Seizoensbox | Marokkaanse bulgur met kip, citroenhangop

en gegrilde prei

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 15 gram amandelschaafsel
  • 1 stengel(st) bosui
  • 100 gram bulgur
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 75 gram hangop
  • 1 theelepel(s) honing
  • 100 gram kipdijreepjes
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 1 stuk(s) korte prei
  • 5 gram krulpeterselie
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) ras el hanout
  • 50 gram winterpostelein
  • 30 gram amandelschaafsel
  • 2 stengel(st) bosui
  • 200 gram bulgur
  • 1 stuk(s) citroen
  • 150 gram hangop
  • 2 theelepel(s) honing
  • 200 gram kipdijreepjes
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 2 stuk(s) korte prei
  • 10 gram krulpeterselie
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 theelepel(s) ras el hanout
  • 100 gram winterpostelein
  • 45 gram amandelschaafsel
  • 3 stengel(st) bosui
  • 300 gram bulgur
  • 1.5 stuk(s) citroen
  • 225 gram hangop
  • 3 theelepel(s) honing
  • 300 gram kipdijreepjes
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 3 stuk(s) korte prei
  • 15 gram krulpeterselie
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 theelepel(s) ras el hanout
  • 150 gram winterpostelein
  • 60 gram amandelschaafsel
  • 4 stengel(st) bosui
  • 400 gram bulgur
  • 2 stuk(s) citroen
  • 300 gram hangop
  • 4 theelepel(s) honing
  • 400 gram kipdijreepjes
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 4 stuk(s) korte prei
  • 20 gram krulpeterselie
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 theelepel(s) ras el hanout
  • 200 gram winterpostelein

Benodigdheden

  • bakpan
  • grillpan
  • vergiet
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kookpan
  • mengkom
  • hapjespan
  • salade kom
  • rasp

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Maak citroenrasp met een gewone fijne rasp of met een speciale citroentrekker. Je krijgt dan alleen de smaakvolle gele schil als rasp. Het wit dat onder de schil zit, is bitter en dat wil je liever niet. Vergeet natuurlijk niet om je citroen eerst goed te wassen.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Doe de kip met de knoflook, paprikapoeder en ras el hanout kruiden in een afsluitbare plastic zak of een kom en laat 15 minuten marineren. Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Stap 2

Rooster de geschaafde amandelen in de pan tot ze mooi goudbruin zijn. Was de peterselie en snijd fijn. Was de winterpostelein, snijd de worteltjes eraf en snijd grof. Maak de bosui schoon en snijd in hele fijne ringetjes. Leg de gesneden groenten in een saladekom.

Stap 3

Verwarm een grillpan met een scheutje olie. Zorg dat de pan goed heet is. Was de prei en dep droog voordat je gaat grillen. Snijd vervolgens in stukken van 10 centimeter. Grill de prei 5 minuten per kant en kruid naar smaak met peper en zout. Nadat beide kanten gegrild zijn, zet het vuur laag, schenk een half glas water bij de prei en zet een deksel erop. Laat de prei op deze manier minimaal 5 minuten stomen.

Stap 4

Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak de gemarineerde kipreepjes ca. 8 minuten. Kruid met de ras el hanout. Doe de hangop in een kom en rasp hier zoveel mogelijk van de citroenschil in. Meng ook de helft van het citroensap, de honing en peper en zout naar smaak door de hangop.

Stap 5

Leg de bulgur bij de groenten in de saladekom. Voeg de rest van het citroensap, olijfolie, peper en zout toe. Hussel door elkaar.

Stap 6

Schep de bulgur op het bord en leg hier een mooie dot hangop op. Serveer samen met de gegrilde prei en de kip. Maak het gerecht af met de geroosterde amandelen.