Seizoensbox | Libanees brood met warme groenten
Vlees

Seizoensbox | Libanees brood met warme groenten

en frisse tzatziki

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 0.5 gram kabocha pompoen
  • 150 gram kalkoenborstfilet
  • 0.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 gram rammenas
  • 25 stuk(s) sla
  • 10 gram tzatziki kruiden
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 125 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon
  • 0.5 gram kabocha pompoen
  • 300 gram kalkoenborstfilet
  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 gram rammenas
  • 50 stuk(s) sla
  • 20 gram tzatziki kruiden
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 250 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon
  • 1 gram kabocha pompoen
  • 450 gram kalkoenborstfilet
  • 1.5 eetlepel(s) olijfolie
  • 3 gram rammenas
  • 75 stuk(s) sla
  • 30 gram tzatziki kruiden
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 375 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon
  • 1 gram kabocha pompoen
  • 600 gram kalkoenborstfilet
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 4 gram rammenas
  • 100 stuk(s) sla
  • 40 gram tzatziki kruiden
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread
  • 500 milliliter volle yoghurt
  • 1 stuk(s) yacon

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakpan
  • vergiet
  • snijplank
  • mes
  • hapjespan
  • kom
  • rasp

Tip

Mocht je niet de kant-en-klare kruidenmix voor tzatziki kunnen vinden is het heel makkelijk zelf te maken. Mix naar smaak de volgende kruiden door de yoghurt: dille, peterselie, ui, knoflook en witte peper.

Redacteur Mireille

Bereidingswijze

Stap 1

Snijd de kalkoenborstfilet in dunne reepjes en kruid met peper en zout. Bak in een hapjespan de kalkoenreepjes in 5-8 minuten goudbruin. Maak ondertussen de pompoen schoon en snijd in blokjes van 1 cm. Maak de yacon schoon, snijd de helft van de yacon in blokjes en rasp de andere helft in sliertjes.

Stap 2

Haal de kalkoenreepjes uit de pan en houd apart. Verwarm de pan opnieuw met een scheutje olijfolie op hoog vuur. Bak de blokjes pompoen en yacon kort aan op hoog vuur. Laat daarna op middelhoog vuur ca. 15 minuten garen, terwijl je de groenten af en toe omschept. Proef en breng op smaak met peper en zout.

Stap 3

Schep ondertussen de yoghurt in een kom en breng op smaak met olijfolie, tzatzikikruiden, peper en zout. Meng de sliertjes yacon door de yoghurt en sprenkel een paar druppels olijfolie over de tzatziki.

Stap 4

Schil de rammenas en rasp in sliertjes. Je kunt de rammenas rauw eten bij dit gerecht of een paar minuten meebakken met de pompoen en de yacon. Was de sla en snijd fijn. Verwarm een bakpan en bak het Libanees brood 1 minuut per kant.

Stap 5

Verdeel de warme groenten, kalkoenreepjes, sla en de rammenas op het Libanees brood. Schep de tzatziki erop en vouw dubbel om op te eten.