Seizoensbox | Kapsalon met runderreepjes
Vlees

Seizoensbox | Kapsalon met runderreepjes

en salade met rode ui

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediënten

-
+
  • 100 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram geraspte kaas
  • 1 teentje(s) knoflook
  • 200 gram knolselderij
  • 0.5 stuk(s) kropsla
  • 1 stuk(s) rode ui
  • 150 gram runderreepjes
  • 200 gram Griekse yoghurt
  • 100 gram geraspte kaas
  • 2 teentje(s) knoflook
  • 400 gram knolselderij
  • 0.75 stuk(s) kropsla
  • 2 stuk(s) rode ui
  • 300 gram runderreepjes
  • 300 gram Griekse yoghurt
  • 150 gram geraspte kaas
  • 3 teentje(s) knoflook
  • 600 gram knolselderij
  • 1 stuk(s) kropsla
  • 3 stuk(s) rode ui
  • 450 gram runderreepjes
  • 400 gram Griekse yoghurt
  • 200 gram geraspte kaas
  • 4 teentje(s) knoflook
  • 800 gram knolselderij
  • 1.5 stuk(s) kropsla
  • 4 stuk(s) rode ui
  • 600 gram runderreepjes

Benodigdheden

  • 1 bakplaat of ovenschaal
  • vergiet
  • 1 bakpan
  • snijplank
  • mengkom
  • salade kom

Geen superverse ingrediënten meer missen?

Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.

Seizoensbox

Vanaf 29.00 per week
Bekijk & bestel box Bestel box

Tip

Meng voor een snelle dressing voor in de salade 3 delen olie met 1 deel azijn. Kruid naar smaak met mosterd, peper en zout. Gebruik hiervoor wel een lekkere azijn, denk bijvoorbeeld aan wijnazijn of witte balsamico.

Fooddesigner Marjolein

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de knolselderij schoon en snijd in plakken van 0.5-1 cm. Snijd de plakken vervolgens in frieten. Verdeel de knolselderijfriet over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de knolselderijfriet ca. 20 minuten in de voorverwarmde oven en schep af en toe om.

Stap 2

Maak de rode ui schoon en snijd in ringen. Was de sla. Meng in een saladekom de sla met de helft van de uien en een dressing.

Stap 3

Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng de Griekse yoghurt met de fijngesneden knoflook en breng op smaak met zout en peper.

Stap 4

Verwarm een scheutje olie in een bakpan op hoog vuur. Bak de andere helft van de uienringen en de runderreepjes in 4-6 minuten mooi goudbruin. Neem de bakplaat uit de oven en zet de oven op 220 graden met de grillstand aan.

Stap 5

Verdeel de runderreepjes over de knolselderijfriet en bestrooi met geraspte kaas. Plaats 5 minuten in de oven om te gratineren.

Stap 6

Verdeel de friet kapsalon over de borden en serveer samen met de knoflooksaus en de salade.