Seizoensbox | Kabocha pompoensoep met kip
met kikkererwten en volkoren bara
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 300 milliliter groentebouillon
- 200 gram kabocha pompoen
- 100 gram kikkererwten
- 150 gram kipdijreepjes
- 0.5 teentje(s) knoflook
- 1 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 1 eetlepel(s) olijfolie
- 0.25 gram tuinkers
- 1 stuk(s) volkoren bara
- 600 milliliter groentebouillon
- 400 gram kabocha pompoen
- 200 gram kikkererwten
- 300 gram kipdijreepjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 2 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 gram tuinkers
- 2 stuk(s) volkoren bara
- 900 milliliter groentebouillon
- 600 gram kabocha pompoen
- 300 gram kikkererwten
- 450 gram kipdijreepjes
- 1 teentje(s) knoflook
- 3 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 0.5 gram tuinkers
- 3 stuk(s) volkoren bara
- 1200 milliliter groentebouillon
- 800 gram kabocha pompoen
- 400 gram kikkererwten
- 600 gram kipdijreepjes
- 2 teentje(s) knoflook
- 4 theelepel(s) madras kerriekruiden
- 4 eetlepel(s) olijfolie
- 1 gram tuinkers
- 4 stuk(s) volkoren bara
Benodigdheden
- lepel
- staafmixer
- koksmes
- snijplank
- ovenrooster
- zeef
- 1 soeppan
- schaar
- maatbeker
Geen superverse ingrediënten meer missen?
Kies ook voor deze box en ontvang iedere week alle ingrediënten om 3 smaakvolle recepten mee te koken.
Seizoensbox
Vanaf 29.00 per weekTip
Bara’s zijn gemaakt van gekruid deeg dat wordt gebakken in olie. Kruiden die in het deeg gaan, zijn onder andere komijn, knoflook, kurkuma en chilipeper. Je koopt deze broodjes bij de toko, maar je kunt ze ook goed vervangen door naanbrood of pita's
Chef Ruud
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten in een zeef. Maak de knoflook schoon en snijd fijn.
Was de pompoen. Snijd de pompoen doormidden en verwijder met een lepel de pitten. Snijd de pompoen in kleine blokjes.
Verwarm een scheutje olie in een soeppan. Fruit de pompoen samen met de knoflook en de helft van de kikkererwten. Kruid naar smaak met kerriekruiden. Voeg na 4-5 minuten de groentebouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten op laag vuur koken.
Bereid de bara's volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verwarm een scheutje olie in een bakpan en bak ondertussen de kipreepje in 5-8 minuten goudbruin.
Zodra de pompoen mooi zacht is pureer met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg na het pureren de achtergehouden kikkererwten toe. Verwarm de soep nog 2-3 minuten en kruid naar smaak met peper en zout.
Verdeel de soep over de borden en druppel er wat olijfolie in. Maak het geheel af met de kipstukjes, tuinkers en serveer samen met de bara's