
Seizoensbox | Frisse citroenpasta
met waterkers
- 25 min bereidingstijd
Ingrediënten
- 0.5 stuk(s) citroen
- 1 stuk(s) claresse
- 0.5 stuk(s) gele ui
- 1 teentje(s) knoflook
- 5 gram krulpeterselie
- 0.5 stuk(s) prei
- 50 gram room
- 1 eetlepel(s) roomboter
- 100 gram spaghetti volkoren
- 50 gram waterkers
- 1 stuk(s) citroen
- 2 stuk(s) claresse
- 1 stuk(s) gele ui
- 2 teentje(s) knoflook
- 10 gram krulpeterselie
- 1 stuk(s) prei
- 100 gram room
- 2 eetlepel(s) roomboter
- 200 gram spaghetti volkoren
- 100 gram waterkers
- 1.5 stuk(s) citroen
- 3 stuk(s) claresse
- 2 stuk(s) gele ui
- 3 teentje(s) knoflook
- 15 gram krulpeterselie
- 1.5 stuk(s) prei
- 150 gram room
- 3 eetlepel(s) roomboter
- 300 gram spaghetti volkoren
- 150 gram waterkers
- 2 stuk(s) citroen
- 4 stuk(s) claresse
- 2 stuk(s) gele ui
- 4 teentje(s) knoflook
- 20 gram krulpeterselie
- 2 stuk(s) prei
- 200 gram room
- 4 eetlepel(s) roomboter
- 400 gram spaghetti volkoren
- 200 gram waterkers
Benodigdheden
- bakpan
- vergiet
- citruspers
- steelpan
- snijplank
- mes
- kookpan
- rasp
Tip
Het is wijs om vis en vlees direct wanneer je begint met koken uit de koelkast te halen. Of liever zelfs een half uurtje eerder. Door een te snelle overgang van koud naar warm kunnen de eiwitten in de vis en het vlees “verstarren”. En dan wordt het snel taai tijdens het bereiden.
Receptontwikkelaar Charlotte
Bereidingswijze
Breng een pan met ruim water aan de kook voor de pasta. Wanneer het water aan de kook is kook de pasta in 10-12 minuten gaar.
Maak de prei, ui en knoflook schoon. Snijd de prei in dunne ringen. Snipper de ui en knoflook fijn. Was de peterselie en hak fijn. Was de waterkers.
Verwarm de helft van de boter in een steelpan en fruit de ui en knoflook 3 minuten. Voeg de prei toe en bak 5 minuten mee. Voeg daarna de room toe en laat 10 minuten op laag vuur pruttelen, zodat de saus ⅓ inkookt en het een mooie gebonden saus wordt. Voeg citroenrasp en citroensap toe aan de saus en breng op smaak met peper en zout.
Dep de vis droog en kruid met peper en zout. Verwarm de andere helft van de boter in een koekenpan en bak de vis in 3-5 minuten per kant goudbruin.
Als de pasta gaar is, giet af en doe terug in de pan. Schep de roomsaus door de pasta, samen met de peterselie en ¾ van de waterkers.
Schep de pasta op de borden en leg de Claressefilet erop. Garneer met de achtergehouden blaadjes waterkers.