Seizoensbox | Dahl met kip
Vlees

Seizoensbox | Dahl met kip

pompoen & flatbread

  • 25 min bereidingstijd

Ingrediƫnten

-
+
  • 200 gram flespompoen
  • 100 gram gepelde tomaten
  • 200 mililiter groentebouillon
  • 150 gram kipdijfilet
  • 50 mililiter kokosmelk
  • 5 gram kruidenmix Tandoori
  • 50 gram rode linzen gedroogd
  • 2 stuk(s) volkoren flatbread
  • 400 gram flespompoen
  • 200 gram gepelde tomaten
  • 400 mililiter groentebouillon
  • 300 gram kipdijfilet
  • 100 mililiter kokosmelk
  • 10 gram kruidenmix Tandoori
  • 100 gram rode linzen gedroogd
  • 4 stuk(s) volkoren flatbread
  • 600 gram flespompoen
  • 300 gram gepelde tomaten
  • 600 mililiter groentebouillon
  • 450 gram kipdijfilet
  • 150 mililiter kokosmelk
  • 15 gram kruidenmix Tandoori
  • 150 gram rode linzen gedroogd
  • 6 stuk(s) volkoren flatbread
  • 800 gram flespompoen
  • 400 gram gepelde tomaten
  • 800 mililiter groentebouillon
  • 600 gram kipdijfilet
  • 200 mililiter kokosmelk
  • 20 gram kruidenmix Tandoori
  • 200 gram rode linzen gedroogd
  • 8 stuk(s) volkoren flatbread

Benodigdheden

  • 2 bakpannen
  • 1 hapjespan
  • maatbeker

Weetje

Brood in de Arabisch mediterrane wereld is altijd plat. Dit brood eet je met alles en bij alles. Lekker om even knapperig te bakken in een pan of oven. Ongeopend is het brood lang houdbaar, dus altijd bij de hand en nog steeds 100% natuurlijk, zonder suiker of andere toevoegingen. Ideaal als 'bestek' en om te dippen. Maar ook lekker om te vullen.

Inkoper Winnie

Bereidingswijze

Stap 1

Maak de benodigde hoeveelheid groentebouillon. Maak de pompoen schoon en snijd in kleine blokjes.

Stap 2

Verwarm een scheut olie in een gietijzeren braadpan. Fruit de pompoenblokjes 2 minuten aan. Voeg de tandoori kruidenmix en linzen toe en bak nog 2 minuten.

Stap 3

Voeg nu de bouillon, gepelde tomaten en kokosmelk toe en laat het geheel 15-20 minuten rustig pruttelen met de deksel op de pan. Roer af en toe goed door. Proef en kruid naar smaak met peper en zout.

Stap 4

Snijd de kip in reepjes. Verwarm een scheutje olie in een bakpan op hoog vuur. Bak de kipreepjes in 4-8 minuten goudbruin. Kruid met peper en zout.

Stap 5

Verwarm een koekenpan en bak het platbrood 1 minuut per kant.

Stap 6

Schep de dahl in kommen en serveer samen met de kipreepjes en het platbrood.