Seizoensbox | Couscous salade
Vlees

Seizoensbox | Couscous salade

met crunchy boerenkool

  • 10 min voorbereidingstijd
  • 25 min bereidingstijd

Ingredi├źnten

-
+
  • 0.25 stuk(s) citroen
  • 50 gram geitenfeta
  • 150 gram kipfiletblokje(s)
  • 1 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.25 bosje(s) radijs
  • 100 gram rode boerenkool
  • 8 mililiter rozemarijnolie
  • 100 gram volkoren couscous
  • 100 stuk(s) waspeen
  • 65 mililiter water
  • 0.5 stuk(s) citroen
  • 100 gram geitenfeta
  • 300 gram kipfiletblokje(s)
  • 2 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.5 bosje(s) radijs
  • 200 gram rode boerenkool
  • 16 mililiter rozemarijnolie
  • 200 gram volkoren couscous
  • 200 stuk(s) waspeen
  • 130 mililiter water
  • 0.75 stuk(s) citroen
  • 150 gram geitenfeta
  • 450 gram kipfiletblokje(s)
  • 3 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 6 eetlepel(s) olijfolie
  • 0.75 bosje(s) radijs
  • 300 gram rode boerenkool
  • 24 mililiter rozemarijnolie
  • 300 gram volkoren couscous
  • 300 stuk(s) waspeen
  • 195 mililiter water
  • 1 stuk(s) citroen
  • 200 gram geitenfeta
  • 600 gram kipfiletblokje(s)
  • 4 theelepel(s) knoflookpoeder
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bosje(s) radijs
  • 400 gram rode boerenkool
  • 32 mililiter rozemarijnolie
  • 400 gram volkoren couscous
  • 400 stuk(s) waspeen
  • 260 mililiter water

Benodigdheden

  • dunschiller
  • bakplaat + bakpapier
  • vergiet
  • keukenpapier
  • citruspers
  • snijplank
  • mes
  • kom
  • maatbeker

Tip

Zorg dat de boerenkool goed droog is voordat je deze bakt. Zo wordt het extra crunchy! Bak de boerenkoolchips in het midden van de oven of zelfs iets lager, anders kunnen ze te snel verbranden.

Receptontwikkelaar Charlotte

Bereidingswijze

Stap 1

Verwarm de oven op 200 graden. Breng water voor de couscous aan de kook, schenk over de couscous en roer door elkaar. Dek af met een deksel en laat staan tot het vocht is geabsorbeerd.

Stap 2

Was de boerenkool. Rits het blad van de stengels af en scheur in kleine stukjes. Dep droog met keukenpapier of een theedoek.

Stap 3

Leg de boerenkool op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met knoflookpoeder, peper en zout. Rooster de boerenkool 10 minuten in het midden van de oven. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak de kipfilet ca. 10 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.

Stap 4

Snijd met een dunschiller de wortel in dunne slierten. Snijd de radijs in plakjes.

Stap 5

Roer de couscous los met een vork en breng op smaak met rozemarijnolie, citroensap, peper en zout. Schep de crunchy boerenkool, de wortel en de radijs erdoor en brokkel feta over de couscous.

Stap 6

Verdeel de couscous over de borden en serveer samen met de kipfilet.